top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Vești de ultimă oră pentru românii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice. Ce a anunțat premi

Vești de ultim moment pentru românii care vor sa-și instaleze panouri fotovoltaice în gospodăriile individuale. Premierul Ciucă a adus în discuție acest subiect, la începutul ședinței de marți, 31 ianuarie, a Cabinetului pe care îl conduce.

Șeful Executivului a anunțat că există fondurile necesare și că s-ar putea ridica până la 3 miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect. „Una dintre problemele importante și obiectivele asumate la nivelul guvernului este cea legată de gestionarea crizei energetice. Au fost întreprinse o serie de măsuri. Una dintre ele este cea care vizează instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale.

Am discutat cu domnul ministru Tanczos care ar fi măsurile pe care le putem lua la nivelul guvernului astfel încât să asigurăm accesul cât mai multor oameni, gospodării la acest program. Avem fondurile necesare și, în acest sens, putem să ridicăm până la 3 miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect. (…) Am înțeles că discutăm de aproximativ 150.000 de gospodării care pot să acceseze programul”, a anunțat premierul Ciucă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a cerut evitarea birocraţiei excesive

Ulterior, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut o serie de precizări pe această temă. „Preconizăm că până pe 15 februarie aprobăm bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu-n.red.) și în luna martie putem începe programul pentru a sprijini gospodăriile în efortul lor de a deveni independente din punct de vedere energie electrică”, a menționat oficialul.

Şeful Guvernului a intervenit, adresându-se ministrului Mediului, cerând să se aibă în vedere „evitarea birocraţiei excesive, pentru ca procesul să se deruleze oportun şi să nu mai ajungem ca finalul de an să fie cel în care aglomerăm toate aceste activităţi absolut birocratice şi nefolositoare – nu ne ajută cu nimic, nici pe noi, nici pe cetăţeni”.

Sursa: national.ro

Sursa foto: Facebook Guvernul României

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page