top of page

Va reuși „păduchele” Popovici să-l pună la podea pe „bivolul” Popa?

Actualizată în: 21 mai

Sfârșitul de săptămână a adus la Reșița o veste bună, cel puțin pentru poporul pesedist de pe malul Bârzavei. PSD Reșița și-a anunțat oficial candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului în persoana președintelui Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Ionuț Popovici.


Cum deja se anticipa prin presă, Ionuț Popovici a devenit oficial candidatul PSD pentru funcția de primar al Reșiței. Acesta a fost desemnat de Biroul Politic Județean al PSD și anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă. Reacțiile la această candidatură nu au întârziat să apară, în special în zona trolilor, semn că această candidatură din partea PSD nu pare a fi la fel cu cea din 2020.


Retorica a fost aceeași ca în toți acești ani și anume faptul că Popovici ar fi un hoț și un parvenit în politică. Trebuie spus că toate aceste acuzații nu au fost probate niciodată. Nicio instanță nu s-a pronunțat definitiv pe vreo speță în care Popovici să fie acuzat de furt. Nu există pe numele lui nicio sentință prin care să se ateste că a comis o faptă penală. Cât despre parvenitul în politică, Ionuț Popovici și-a câștigat pozițiile în urma unor alegeri corect desfășurate. Mai puțin poziția de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, unde a fost numit direct în 2022. Dar despre originea trolilor, cum sunt ei conectați la banul public, cu altă ocazie… .


Adversarii lui Popovici au reacționat și ei în stilul lor și aici ne referim la tandemul Popa – Dunca. Primul, care s-a simțit ofensat de apelativele „agresor” și „inculpat” atribuite de Popovici, a pozat în victimă și susține că l-a blocat de ceva vreme pe rețelele sociale pentru a nu-i vedea postările (de parcă nu-i află prin „cățelușii” lui fiecare mișcare în secunda doi). Edilul Reșiței spune că se va concentra în această campanie pe comunicarea cu reșițenii și pe proiectele pe care le are pentru aceștia. L-am crede, însă abordarea trolilor conectați puternic la banul public din primărie, CJ și alte instituții ne cam lasă o umbră de îndoială asupra acestor afirmații. Suntem aproape convinși că această candidatură a lui Popovici le provocă dureri de cap edilului Popa și armatei de troli. Și poate nu neapărat că Popa își va pierde funcția, deși nimic nu este imposibil, dar cu siguranță dezmățul din Consiliul Local Reșița și din Primăria Reșița nu va mai fi la fel ca cel din mandatul ce va expira în toamnă. Iar acest aspect ar putea duce la apusul domniei lui Popa în municipiul de pe Bârzava.


Celălalt oponent al lui Popovici, președintele Dunca, a fost mult mai vocal la adresa candidatului PSD la Primăria Reșița. Acesta l-a făcut pe Popovici „păduche”, iar pe Popa „animal de tracțiune”, explicând că este un bivol. Problema este că bivolii nu prea trag la căruță, cel puțin nu la noi, în Banat, și din umilele noastre cunoștințe, nici prin Maramureș. Animalul de tracțiune este ori calul, ori BOUL. Nu știm dacă acest atribut a fost folosit cu acordul lui Popa și amândoi au „picat” pe varianta bivol sau Dunca n-a avut somn și și-a mai încercat o dată (ne)talentul de scriitor, însă un lucru este cert: dacă ne uităm în DEX, cuvântul „bivol” folosit ca epitet descrie un om gras, mătăhălos, nesimțit. Nicicum nu dă bine, dar oricum acesta este limbajul care a caracterizat mandatul lui Dunca la Consiliul Județean în ultimii 3 ani și ceva, în lipsa managementului promis în 2020. Mai multe nu puteam spune, că, deh, nici nu prea avem ce vis-a-vis de realizările lui Dunca, dar îi mulțumim că ne-a inspirat pentru alegerea titlului.


Pe modelul Gigi Becali: „Avem program ușor. Și Rapidul, ce? 4-0!”



Impresia că tandemul Popali & Duncali va avea un meci ușor cu tandemul Stan și Bran (așa cum i-a numit Romeo Dunca pe Silviu Hurduzeu și Ionuț Popovici) dă dovadă de infatuare și lipsă de respect pentru alegătorii care n-au prea avut cu cine în 2020. În urmă cu 4 ani, Popali a avut vreo 12.000 de voturi, în condițiile în care în Reșița sunt înscriși pe listele electorale aproape 68.000 de votanți. Să zicem că din aceștia vreo 10.000 sunt plecați, vreo 10.000 nu vin la vot. Mai rămân 48.000. Asta știu și cei doi, Popali și Duncali, și vor duce această luptă în derizoriu, continuând să-i jignească pe oponenți în speranța că alegătorii vor „pune botul” la același discurs din 2020: doar Stan și Bran sunt hoți, iar ei sunt cei mai cinstiți politicieni din Banatul de Munte. Însă poporul îi cunoaște deja și nu este așa ușor de fraierit, mai ales că acum are cu cine.

24 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page