top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Un nou aur pentru România! Cătălin Chirilă a adus aminte de Ivan Patzaichin, la CE de kaiac-canoe de

Cătălin Chirilă a reuşit să-şi adjudece medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 de metri, sâmbătă, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă (24 de ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000.

Cine s-a mai clasat pe podium

Sportivul nostru a fost urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic.

Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui”, a declarat Chirilă, la TVR1.

N-am mai luat aurul din 2006

România a reuşit o nouă performanţă după 11 ani. În 2011, Iosif Chirilă a cucerit argintul, iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Cătălin Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).

Sursa foto: Facebook

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page