top of page

UCMH se pregătește pentru un viitor strălucit: numărul angajaților se va dubla, iar salariile cresc cu 15%



Uzina de Construcții de Mașini Hidroenergetice (UCMH) din Reșița se află pe un traseu ascendent, datorită planurilor ambițioase de dezvoltare anunțate recent. Silviu Hurduzeu, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, a subliniat în cadrul unei declarații optimiste că numărul angajaților se va dubla în următorii doi ani, iar salariile au crescut deja cu 15%.


Vizita recentă a premierului Marcel Ciolacu, a ministrului Sorin Grindeanu și a directorului Hidroelectrica, Karoly Borbely, a adus vești îmbucurătoare pentru comunitatea locală. „M-a bucurat foarte mult vizita premierului Marcel Ciolacu, a ministrului Sorin Grindeanu și a directorului Hidroelectrica, Karoly Borbely. Mai ales că s-au transmis două semnale foarte importante”, a declarat Hurduzeu.


Primul semnal important este crearea de noi locuri de muncă și creșterea salariilor. „Prin preluarea UCM, se realizează o consolidare și o extindere a capacității Hidroelectrica de a efectua operațiuni rapide și eficiente de mentenanță, în condițiile în care know-how-ul local pentru astfel de operațiuni este din ce în ce mai limitat. Se vor putea construi aici turbine pentru următorii 20 de ani”, a explicat Hurduzeu.


Al doilea semnal este viabilitatea planului de reindustrializare a județului Caraș-Severin folosind capital românesc. „Așa vom putea dezvolta economic județul. Guvernul acesta condus de PSD reușește să miște lucrurile în direcția bună pentru județul nostru și pentru Reșița”, a adăugat candidatul PSD.


În perioada 2024-2028, Hidroelectrica S.A. estimează un buget de aproximativ 1 miliard de lei alocat pentru UCMH. Acest buget impresionant va fi direcționat pe două mari axe:


- Participare la investiții directe în UCMH: 500 milioane lei vor fi destinați investițiilor în resursa umană, modernizării capacității de producție și modernizării halelor de fabricație.


- Lucrări de modernizare, retehnologizare și mentenanță la capacitățile de producție ale Hidroelectrica: Celelalte 500 milioane lei vor fi utilizate pentru lucrările care se vor executa în UCMH.


Silviu Hurduzeu a concluzionat că aceste investiții nu doar că vor întări capacitatea industrială a Reșiței, dar vor aduce și stabilitate economică și prosperitate pentru locuitorii județului Caraș-Severin. „Aceasta este dovada că investițiile guvernamentale bine gândite pot revitaliza industria locală și pot crea locuri de muncă bine plătite pentru comunitate”, a subliniat Hurduzeu, îndemnând cetățenii să susțină PSD în alegerile din 9 iunie pentru a continua dezvoltarea județului.


Cu un plan clar și susținere solidă din partea Guvernului și a Hidroelectrica, UCMH se pregătește să devină un pilon al reindustrializării în Caraș-Severin, contribuind semnificativ la economia locală și la bunăstarea locuitorilor.


(PE)



6 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page