top of page

Târgul agricol de la Vermeș se împletește cu tradiția

Actualizată în: 21 mai


Se anunță o nouă ediție de succes a târgului agricol de la Vermeș. Pe lângă produse și utilaje agricole, va avea loc și un concurs dedicat celor care prețuiesc cu adevărat tradiția și folclorul.


Târgul agricol de toamnă se va deschide sâmbătă, 9 septembrie, la ora 14.00, în fața căminului cultural din comuna Vermeș. Evenimentul este organizat în colaborare cu Direcția Agricolă Caraș-Severin, fiind invitați producători agricoli din județ, dar și din județele limitrofe.


Pe lângă bunătățile potrivite pentru cămara gospodinelor, vizitatorii vor putea achiziționa și utilaje agricole, îngrășăminte, erbicide, pesticide și semințe.

Târgul va fi „condimentat” cu un concurs dedicat ansamblurilor folclorice și celor care știu să recite poezie în grai bănățean. Concursul „Datini și obiceiuri” este organizat la Vermeș în parteneriat cu Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Casa Orășenească de Cultură Bocșa, după ce prima ediție a fost găzduită anul trecut de Bocșa.


„Este a doua ediție a târgului. Prima chiar a fost frumoasă, sperăm a doua să fie și mai frumoasă. Noi avem aici băieți care se ocupă de agricultură și își expun tractoare, utilaje agricole, la fel ca anul trecut și Direcția Agricolă s-a ocupat de invitațiile pentru producătorii agricoli. Anul trecut vermeșenii au apreciat târgul agricol chiar mai mult decât Ruga. Timpul se anunță frumos. Târgul se va ține în fața căminului cultural, iar concursul va fi în cămin și va începe la ora 16.00”, ne-a declarat primarul Ion Iacob Damian.


Bineînțeles, nu va lipsi muzica populară, programul artistic fiind pregătit de Petre Chiodan. De asemenea, Ansamblul Vermeșana va dansa pentru cei prezenți, în coordonarea lui Ciprian David de la Ansamblul Timișul. Invitați speciali sunt dansatorii din Jamu Mare, cu care s-a legat o strânsă prietenie.


1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Bình luận


bottom of page