top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Swiatek, debut în forță la Turneul Campioanelor: Rezultatele din a doua zi de competiție

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, a debutat cu dreptul la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor la tenis (WTA Finals), care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale lumii, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe rusoaica Daria Kasatkina (nr. 8), într-o partidă din Grupa Tracy Austin, disputată marţi pe Dickens Arena din Fort Worth (Texas).

Iga Swiatek, cea mai bună jucătoare din lume de la începutul acestui an.

Swiatek (21 ani), care a câştigat opt titluri în 2022, două dintre ele de Mare Şlem, la Roland Garros şi US Open, s-a impus pentru a cincea oară în şase confruntări cu Kasatkina, toate victoriile sale fiind obţinute în acest an.

Aceasta a fost a 65-a partidă câştigată de Swiatek de la debutul acestui sezon, pe parcursul căruia a suferit doar opt înfrângeri.

Într-un alt meci din Grupa Tracy Austin, jucătoarea franceză Caroline Garcia a trecut cu 6-4, 6-3 de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, egalând astfel scorul general al întâlnirilor directe cu reprezentanta Statelor Unite (2-2).

Garcia, care a sosit în Texas în plină incertitudine, după despărţirea de antrenorul său Bertrand Perret, a avut nevoie de 79 de minute pentru a câştiga partida cu Gauff, redusă la un joc defensiv în cea mai mare parte a timpului.

Franţuzoaica, singura jucătoare care a câştigat titluri pe trei suprafeţe diferite în 2022, a fost eliminată prematur în ultimele săptămâni la Tokyo, San Diego şi Guadalajara. După turneul mexican, Bertrand Perret a decis să pună capăt colaborării cu Garcia, explicând că probleme extrasportive au motivat decizia sa.

Competiţia de final de sezon a circuitului WTA continuă miercuri cu partidele Ons Jabeur (Tunsia/N.2) – Jessica Pegula (SUA/N.3) şi Maria Sakkari (Grecia/N.5) – Arina Sabalenka (Belarus/N.7), din Grupa Nancy Richey.

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: Facebook Iga Świątek

0 afișări0 comentarii

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page