top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Studiu. Munca de acasă a afectat viața angajaților. Efectele asupra sănătății nu vor întârzia să apa

Din cauza pandemiei de COVID-19, foarte mulți angajați au lucrat de acasă. Un studiu arată că salariații care nu au mai fost la birou au avut probleme personale și au pus câteva kilograme în plus.

„Doar 27% dintre români au reușit să aibă un stil de viață sănătos în perioada pandemiei, prin menținerea activității fizice și atenție la alimentație, iar aproape 4 din 10 angajați români spun că s-au îngrășat în ultimii doi ani.

Pentru 20% dintre angajați, faptul că nu mai mergeau fizic la birou, ci și-au mutat activitatea acasă într-o pandemie a fost principalul factor care a contribuit la schimbarea stilului de viață.

Frica de a pierde un loc de muncă sau de a se îmbolnăvi, precum și de efectele sociale ale pandemiei de Covid-19, au influențat în mod obișnuit încă 30% dintre angajați, în timp ce restul și-au amintit despre stresul de la locul de muncă (9%), volum mare de muncă (7%), program lung de lucru (6%) și probleme de sănătate (3%). Doar 25% spun că nu au făcut nicio modificare a stilului de viață în această perioadă”, sunt rezultatele unui sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs în perioada 7 – 24 iunie pe un eșantion de 1.117 internauți din România.

Potrivit studiului, aproape 20% dintre cei chestionați au recunoscut că nu au făcut sport și nu au ținut o dietă, în timp ce 17% s-au concentrat mai mult pe alimentația sănătoasă și mai puțin pe exerciții fizice. Doar 6% au făcut activitate fizică regulată.

Lucrul de acasă i-a îngrașat

Rezultatele sondajului mai arată că 70% dintre români consideră că lipsa activității fizice este principalul factor care a contribuit la creșterea în greutate. Alți 46% dintre angajați au dat vina pe mâncare, în timp ce 42% cred că munca de acasă a fost de vină pentru kilogramele în plus.

Aproape jumătate dintre angajați și-au propus să slăbească înainte de a pleca în vacanță și cei mai mulți dintre ei cred că angajatorul i-ar putea sprijini în acest demers, mai ales că stilul de viață este foarte mult influențat de munca la locul de muncă. Astfel, aproape 32% dintre aceștia se așteaptă ca angajatorul să le ofere un program mai flexibil, pentru a putea face sport mai des, peste 21% se așteaptă ca volumul de muncă să fie redus, iar peste 20% consideră că ar fi potrivit să angajatorul ar trebui să le ofere un abonament la sala de sport”, mai arată rezultatele sondajului.

Dintre angajații care au constatat creșterea în greutate, 71% spun că au luat până la 5 kilograme, 16% între 6 și 10 kilograme, în timp ce 13% au adăugat peste 10 kilograme. Din primăvara acestui an, odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid 19, 57% dintre angajați sunt preocupați de schimbarea stilului de viață pentru a pierde în greutate. În acest sens, peste 47% fac plimbări lungi în fiecare zi sau cât mai des și sunt permise de program la locul de muncă, în timp ce peste 30% mănâncă mai puțin și au mai multă grijă de hrana pe care o consumă”, se spune. declarație publicată de BestJobs.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page