top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Sorin Grindeanu trimite călătorii pe capul celor de la Blue Air: „Scholz n-a mers să-i aducă pe germani”

Actualizată în: 21 mai



Ministrul Transporturilor îi îndeamnă pe românii păbugiţi de către Blue Air prin suspendarea zborurilor să depună cereri de despăgubire, sfătuindu-i, de asemenea, să încerce să găsească şi alte variante de a se întoarce acasă, întrucât că nu tot timpul Tarom poate găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturi.


Guvernul a alocat suma de 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectaţi de decizia Blue Air.


Grindeanu a făcut o comparaţie Scholz – Lufthansa


Sorin Grindeanu îi îndeamnă pe călătorii păgubiţi de către Blue Air să depună cereri de despăgubire, dar şi să încerce găsirea altor variante de reveni acasă.


În urmă cu două săptămâni, spre exemplu, Lufthansa a anulat 800 de zboruri. N-a venit Olaf Scholz să îi ducă pe cetățenii germani aflați în diverse destinații înapoi în Germania. Vorbim de regulamente europene.


În regulamentele europene care se aplică şi la Lufthansa și la Tarom şi la Blue Air se spune, printre altele, şi următorul lucru: că în momentul în care se anulează o cursă sau există întârzieri mai mari de 6 ore, cetăţeanul respectiv cere despăgubiri la compania care trebuia să-l transporte, care poate să meargă până în 600 de euro.

Trebuie şi îndemn să îşi ceară banii înapoi şi despăgubirile, conform regulamentelor europene. Guvernul României trebuie să recupereze, de asemenea, sumele cheltuite şi transferate Tarom pentru acoperi aceste destinaţii de la Blue Air”, a spus Grindeanu la Palatul Parlamentului.


Ciolacu, apel la instituţiile statului


Marcel Ciolacu spune că instituțiile statului ar trebui să intervină în cazul Blue Air, pentru ca problemele să fie rezolvate.


Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a cerut ca cei care au generat această situaţie să plătească pentru costurile de repatriere a cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor şi preluaţi de aeronave ale TAROM. „Este problema unei companii private. Noi ne-am ocupat de protejarea cetățenilor„, a precizat Ciucă.

Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page