top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Sondaj CURS/PSD, în fruntea clasamentului, urmat de PNL. Cine mai figurează în top 3

Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de CURS, scoate la iveală clasamentul partidelor politice la nivel de intenție de vot.

Una dintre întrebările sondajului realizat în perioada 8 – 22 noiembrie a fost următoarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”

Primul în top, conform răspunsurilor respondenților la sondaj, se situează PSD-ul, partidul condus de către Marcel Ciolacu, cu 34%, urmat de PNL, formațiunea în fruntea căreia se află premierul Nicolae Ciucă, cu 24%, pe locul 3 situându-se AUR, cu 12%.

Iată procentele din dreptul partidelor:

Partidul Social Democrat (PSD) 34% Partidul Național Liberal (PNL) 24% Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) 12% Uniunea Salvați România (USR) 5% Partidul Mișcarea Populară (PMP) 4% Partidul Umanist social-liberal (PU-SL) 4% Alt partid 8% Sub 2% fiecare: Forța Dreptei, REPER, SOS România, Pro România, PER, ApP

Despre metodologie, s-a anunțat că sondajul Centrului de Sociologie Urbană și Regională CURS) a fost realizat în perioada 8 – 22 noiembrie 2022. La sondaj au participat 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul respondenților, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind de +/-3% la un nivel de încredere de 95%, conform CURS.

Sursa: national.ro

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page