top of page

Silviu Hurduzeu: „Pentru oameni, înainte de toate” – proiecte sociale pentru un Caraș-Severin mai bun



Silviu Hurduzeu, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, a subliniat necesitatea unei societăți civilizate care să acorde o atenție deosebită persoanelor aflate în dificultate.


Într-o declarație recentă, Hurduzeu a prezentat câteva idei esențiale menite să îmbunătățească situația locuitorilor județului care au nevoie de sprijin.


„Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară în funcție de grija și ajutorul acordate persoanelor aflate în dificultate. Caraș-Severin trebuie să devină un județ în care nimeni nu este lăsat de izbeliște”, a afirmat Hurduzeu.


Pentru a atinge acest obiectiv, Hurduzeu propune regândirea sistemului de asistență socială, astfel încât resursele să fie folosite eficient pentru sprijinirea reală a celor aflați în dificultate. În prezent, cea mai mare parte a resurselor este direcționată către finanțarea efectivă a sistemului și plata salariilor, ceea ce lasă puțin loc pentru ajutorul direct acordat celor nevoiași.


Propunerile concrete ale lui Silviu Hurduzeu pentru îmbunătățirea asistenței sociale:


- Descentralizarea resurselor:


Transferul unei părți a resurselor către organizații precum bisericile și ONG-urile, care pot îndeplini același scop de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate.


- Recensământul persoanelor vulnerabile:


Realizarea unui „recensământ” al persoanelor singure și bătrâne din județul Caraș-Severin, pentru a identifica nevoile lor și pentru a asigura asistență periodică și monitorizare a stării de sănătate.


- Telemedicină asistată:

 

Introducerea unui sistem de telemedicină prin care personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) să poată vizita la domiciliu bătrânii și bolnavii nedeplasabili, permițând acestora să acceseze consultații medicale online.


- Cantine sociale:


Construirea de cantine sociale în fiecare municipiu și oraș al județului, în parteneriat cu marile lanțuri de magazine și sectorul HoReCa, pentru a asigura mese calde persoanelor în dificultate.

- Donarea produselor perisabile:


Crearea unor parteneriate cu marile lanțuri de magazine și restaurante pentru ca produsele perisabile cu durată scurtă de viață să fie donate persoanelor aflate în dificultate.


„Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura că toți cărășenii primesc sprijinul de care au nevoie. Guvernul condus de PSD reușește să miște lucrurile în direcția bună pentru județul nostru și pentru Reșița”, a adăugat Hurduzeu.


Prin implementarea acestor propuneri, Silviu Hurduzeu își dorește să creeze un județ Caraș-Severin mai echitabil și mai grijuliu față de cetățenii săi. „Pentru oameni, înainte de toate” este nu doar un slogan, ci o promisiune de a transforma județul într-un loc unde nimeni nu este lăsat în urmă și unde fiecare cetățean poate trăi cu demnitate și siguranță.

(PE)



4 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page