top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

SE SCUMPESC GAZELE! Cu cât vor crește facturile românilor

Experții în energie aduc consumatorilor care nu și-au schimbat furnizorul de gaze vești extrem de proaste. De la 1 ianuarie 2022, facturile vor fi mai mari și cu 25%.

Dumitru Chisăliță, expert energie citat de Realitatea Plus, transmite că doar vara aceasta, România a importat gaze de 40% din totalul consumului din țara noastră. Ultima dată când România a importat gaze într-un procent similar a fost în urmă cu 10 ani, dar în condițiile unor luni de iarnă cu un ger extrem.

„Rusia a avut o politică foarte inteligentă. România a fost obișnuită va vara să ia gaz la prețuri foarte mici, in vara aceasta gazprom-ul nu a vândut nimic, determinând această situație pe care o avem.”, a declarat Chisăliță.

Experții anunță un dezastru energetic

Vor urma, se pare, scumpiri la prețul gazelor. Cei mai afectați vor fi românii care nu au trecut în piața concurențială. Pentru ei, specialiștii spun că factura va fi mai mare cu 25%. Asta în condițiile în care prețurile au fost majorate de luna trecută cu până la 20 de procente. „Peste 3 luni de zile va fi prea târziu, deja e târziu. Trebuie să acționăm acum pt a preveni un dezastru energetic în această iarnă”, mai spune expertul.

Aproape 3 milioane de consumatori au rămas în prezent la serviciul universal.

„Liberalizarea pieței gazului s-a făcut anul trecut și a pornit de la un preț care era foarte jos, pentru că a fost pandemie și nu a fost cerere și de aceea nu putem compara 2021 cu 2020 din punct de vedere al prețului”, a spus ministrul Virgil Popescu în luna mai, la Digi24.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page