top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Românii, nemulțumiți de serviciile statului. Cei mai mulți spun că problema e pregătirea și calitate

Majoritatea românilor consideră că serviciile publice din anumite domenii ar putea fi îmbunătățite odată cu îmbunătățirea calității oamenilor care furnizează serviciile respective, iar pe locul doi se situează alocarea de bani mai mulți pentru acestea. Au fost tratate mai multe subiecte, printre care cel al educației, al sănătății sau al transportului public.

Datele sondajului de opinie, realizat de INSCOP Research, arată că atât în ceea ce privește educația, cât și în ceea ce privește sănătatea, cea mai bună soluție de îmbunătățire a domeniilor constă în îmbunătățirea calității oamenilor implicați în furnizarea acestor servicii publice.

Studiul a analizat percepția românilor despre posibile elemente de a îmbunătăți serviciile publice în mai multe domenii, printre care educație, sănătate, siguranța și ordinea publică sau infrastructura în transport.

Domeniul educației

Întrebați care cred că este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea calității serviciilor publice de educație, 53,7% dintre românii cu vâsrte cuprinse între 45 și 59 de ani, și cei cu educație superioară, menționează îmbunătățirea calității oamenilor implicați în furnizarea acestor servicii publice.

21,9% dintre români cred ca ar trebui să se aloce mai mulți bani pentru furnizarea acestor bunuri și servicii publice, iar 16,4% consideră că e nevoie de reglementări mai bune și aplicate corespunzător. 1,1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Domeniul sănătății

38,1% dintre români consideră că îmbunătățirea calității oamenilor implicați în furnizarea de servicii publice de sănătate este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea calității acestor servicii publice.

32,7% sunt de părere că cea mai bună soluție ar fi bani mai mulți alocați pentru furnizarea acestor bunuri și servicii publice, iar 18,2% reglementări mai bune și aplicate corespunzător. 1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Domeniul siguranței și ordinii publice

În opinia a 49,8% dintre respondenți, îmbunătățirea calității oamenilor implicați în furnizarea serviciilor de siguranță și ordine publică reprezintă cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea calității acestor servicii publice.

25,9% sunt de părere că cea mai bună soluție ar fi reglementări mai bune și aplicate corespunzător, iar 15,7% cred că ar trebui să fie mai mulți bani alocați pentru furnizarea acestor bunuri și servicii publice. Ponderea non-răspunsurilor este de 1,8% din total eșantion.

Domeniul infrastructurii de transport

Întrebați care cred că este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport, 43,4% dintre respondenți indică bani mai mulți alocați pentru furnizarea acestor bunuri și servicii publice, 29,8% îmbunătățirea calității oamenilor implicați în furnizarea acestor servicii publice, 22,5% reglementări mai bune și aplicate corespunzător. 0,9 % nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Domeniul serviciilor sociale pentru populația vulnerabilă

34% dintre respondenți consideră că îmbunătățirea calității oamenilor implicați în furnizarea de servicii sociale pentru populația vulnerabilă este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea calității acestor servicii publice.

30,2% sunt de părere că cea mai bună soluție ar fi bani mai mulți alocați pentru furnizarea acestor bunuri și servicii publice, iar 27,7% reglementări mai bune și aplicate corespunzător. Ponderea non-răspunsurilor este de 2,8% din total eșantion.

Sondajul de opinie, a fost realizat în perioada 23 mai – 14 iunie 2022 pe un eșantion de 1500 de respondenți.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page