top of page

Reducerea taxelor și impozitelor, prima decizie a primarului Ionuț Popovici

Actualizată în: 5 iun.



Dacă reșițenii decid să îl trimită în funcția de primar în 9 iunie, Ionuț Popovici promite ca, printre primele măsuri pe care le va lua, să fie reducerea taxelor și impozitelor locale, având în vedere că, în prezent, reșițenii plătesc taxe mai mari decât în Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca și chiar București, dar veniturile sunt cele mai mici din țară.


Unul dintre primele proiecte de hotărâre pe care promite Ionuț Popovici să le implementeze după preluarea funcției de primar este reducerea taxelor și impozitelor locale. „Fiecare familie și fiecare afacere merită să beneficieze de un sprijin financiar în aceste timpuri dificile. Prin urmare, m-am angajat să reduc povara fiscală pentru toți locuitorii și agenții economici din Reșița.”, spune Ionuț Popovici, care este sigur că această măsură va atrage noi investitori și va stimula dezvoltarea economică a orașului.


De asemenea, bonificația de 10% pentru plata dărilor până la data de 31 martie va fi acordată tuturor contribuabililor, indiferent dacă banii sunt virați online sau la ghișeele fizice. În prezent, pentru plata la ghișeu bonificația este de doar 5%, iar diferențierea reducerii nu face decât să îi dezavantajeze pe vârstnicii care nu se descurcă atunci când vine vorba despre plata online, consideră Popovici.


De o reducere suplimentară a taxelor și impozitelor vor avea parte și reșițenii care donează sânge de cel puțin trei ori pe an, dar și tinerii căsătoriți.

(PE)













8 afișări0 comentarii

Comentarii


bottom of page