top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Raluca Turcan afirmă că „astăzi ar putea fi mărite pensiile şi cu 25%”. „Manipularea” lui Budăi

Raluca Turcan acuză PSD, în special pe ministrul Muncii, că aruncă „fumigene” cu privire la ideea că PNRR nu permite creșterea pensiilor, iar afirmația că „trebuie modificat procentul la Bruxelles, pentru a crește pensiile, este una falsă”.

Deputatul PNL Raluca Turcan afirmă că dacă ar exista o decizie politică, în prezent, pensiile în România ar putea fi modificate şi cu 25% şi nici atunci nu s-ar atinge pragul de 9,4 % din PIB, inclus în PNRR.

Raluca Turcan susține că „Tema procentului din PIB de 9,4% care trebuie modificat la Bruxelles, pentru a creşte pensiile, este una falsă şi incorectă pentru milioane de pensionari”.

Turcan: „Ministrul Muncii încearcă să se derobeze de responsabilitățile funcţiei”

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, acuză PSD spunând că „Este o manipulare politică prin care ministrul încearcă să se derobeze de responsabilitățile funcţiei. Ministrul PSD al Muncii aruncă fumigene ştiind bine că ministrul PSD al Finanţelor nu are de unde să îi dea banii pentru o creştere foarte mare a pensiilor”.

Deputata a mai subliniat în comentariu său că „PNRR nu conţine altceva decât obligațiile de reformă ale Guvernului României. De aceste obligații nu poate fugi niciun ministru”, a scris, luni, Raluca Turcan, pe social media.

Raluca Turcan aminteşte de faptul că „În doar câteva luni, am reuşit să îi obţinem cu două obiective: reforme: pensii, salarii, asistenţă socială; investiţii în infrastructura socială şi digitalizare. În felul acesta, oricine devine premier şi ministru al Muncii are obligaţii majore legate de modernizarea legislaţiei naţionale. E simplu: bani contra muncă”.

Măsurile propuse de Raluca Turcan

Raluca Turcan vine cu câteva soluţii pentru a sprijini oamenii cu venituri mici afectați de creşterile de preţuri:

– Până la finalizarea proiectelor mari de lege pe pensii publice şi speciale să fie modificat rapid plafonul de impozitare, prin creşterea plafonului de la care se plăteşte impozit, pentru a face o diferenţiere constituţională între pensiile aflate în plată;

– Creşterea de la 1 ianuarie a punctului de pensie cu maximum posibil;

– Acordarea chiar de anul acesta a unor ajutoare de tipul one-off, ca o singura plată, pentru cei cu venituri mici – pensionari şi angajaţi sub un anumit plafon;

– Creşterea beneficiilor de asistenţă socială, prin majorarea ISR (Indicele Social de Referinţă);

– Aducerea pensiilor speciale cât mai aproape de contributivitate; majorarea salariului minim care îi sprijină în special pe angajaţii din mediul privat, a mai scris Raluca Turcan pe contul de Facebook.

Sursa: evz.ro

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page