top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Primul conflict între PSD și PNL: Ciolacu refuză nominalizarea liberalilor pentru Secretariatul General / Ce decizie a luat Ciucă

Actualizată în: 21 mai



Apar primele disensiuni la nivelul noului guvern, învestit de doar patru zile. Liberalii îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că refuză numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al guvernului, propunere venită din partea PNL.


Liberalul clujean Mircea Abrudean era nominalizat pentru funcția de secretar general al guvernului, după învestirea Cabinetului Ciolacu, însă social-democrații se opun ca acesta să fie numit în funcție.


PSD refuză nominalizarea lui Mircea Abrudean pentru SGG


Marcel Ciolacu i-a transmis deja lui Nicolae Ciucă să-i ofere un alt om pentru Secretariatul General, motivând că nu e compatibil cu Abrudean, potrivit unor surse din coaliția de guvernare.


Mircea Abrudean a spus că e vorba, în primul rând, de interesele PNL. El a precizat că atâta timp cât nu a fost nimeni altcineva numit pe poziția care i-a fost promisă, sunt încă șanse ca funcția să-i revină lui. „Până la urmă nu e vorba de mine ca persoană, ci de partid. Așadar, partidul trebuie să gestioneze această problemă”, a spus Abrudean, potrivit g4media.ro.


Cererea PSD a creat tensiune în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Nicolae Ciucă să nu cedeze presiunilor. Luni a fost convocată o ședință a conducerii restrânse a PNL.

Abrudean și-ar fi exprimat deja nemulțumirea la partid, pentru faptul că nu și-a obținut postul dorit în actualul guvern.


Liberalii, ultimatum pentru social-democrați


Deputatul PNL Pavel Popescu spune că refuzul PSD de a-l numi în funcţia de secretar general al guvernului pe Mircea Abrudean (PNL) reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”. Popescu a făcut și o comparație, spunând că social-democratul Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României”, şi i-a dat un ultimatum premierului Ciolacu să semneze luni „la prima oră” numirea lui Abrudean.


„Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, în poziţia de secretar general al Guvernului reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre. În condiţiile în care un ministru falimentar ca dl Câciu a putut fi «reciclat» în portofoliul Fondurilor Europene după ce a îngropat Finanţele României, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent în funcţia de secretar general al acestui Guvern”, a scris Pavel Popescu într-un mesaj duminică seară pe Facebook. „Domnule PM Marcel Ciolacu, aşteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineaţă, la prima oră. Gentlemanii îşi ţin mereu cuvântul, chiar şi în politică”, a mai cerut Popescu.

Sursa: national.ro

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page