top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Primarul agresor al Reșiței. Ioan Popa lovește din nou

Actualizată în: 21 mai


Trăim într-o lume complet nebună: tineri drogați care devin ucigași, parlamentari care fac circ în respectabila sală a parlamentului și primari care înjură ca la ușa cortului. Ba mai dau și cu pumnul când beția puterii le ia mințile. Iar unii oameni de rând, în loc să condamne astfel de derapaje grave, închid ochii și se bucură că primăria le-a mai pus un petec de asfalt.


Despre primarul Reșiței se pot spune multe. Un personaj atipic, pus mereu pe distracție, pe caterincă și de multe ori pe harță. Încă de când a preluat mandatul în 2016, prima chestiune cu care s-a remarcat cu adevărat a fost o bătaie. Pumni, picioare și nelipsitele înjurături pe care le-ar fi încasat la acel moment patronul unei firme care asigura serviciile de internet pentru Primăria Reșița, contract pe care primarul Ioan Popa îl considera păgubos. Un martor declara atunci pentru expressdebanat.ro. că bărbatul a ieșit șifonat bine, doar că cei care au asistat la incident nu au recunoscut nimic. Deși victima a sunat la 112 și a făcut o plângere penală, totul s-a stins până la urmă. Să fi fost vorba de amenințări, de inducerea sentimentului de frică?


De atunci, din 2016, s-a mai vorbit pe la colțuri despre modul în care primarul consideră să se comporte cu angajații. Jigniri de mahala, urlete și chiar îmbrânceli ar fi făcut parte din programul firesc de lucru de la Primăria Reșița. De aici și motivul pentru care mulți au ales să plece. Dacă și angajații din ziua de astăzi mai au de înghițit astfel de gesturi primitive nu se știe, însă și acum sunt unii care preferă să își pună coada între picioare și să renunțe. Un exemplu este Adelin Tuță, un profesionist, așa cum îl vedea Ioan Popa până mai ieri, care din senin a dispărut din peisaj. Cu siguranță nu salariul a fost de vină, Tuță fiind director la investiții. Mai rămâne varianta comportamentului grobian sau a afacerilor dubioase. Care să fie?


Revenind la talentul de agresor și chiar de bătăuș al primarului, obișnuit probabil cu astfel de comportamente de la petrecerile de la Văliug pe care le trăiește euforic la cote maxime, gurile rele spun că un alt afacerist i-a căzut și el victimă destul de recent. Patronul unei firme de construcții din Reșița care n-ar mai fi acceptat condițiile impuse ar fi ieșit destul de șifonat din combinația cu Popa. Oare și aici lucrurile vor rămâne îngropate de dragul (a se citi „de frica”) primarului?


Episodul care însă l-ar putea reduce la tăcere din mai multe puncte de vedere s-a petrecut chiar zilele trecute într-un restaurant din Reșița. De această dată, de față cu mai multă lume, inclusiv cu camere de supraveghere, Ioan Popa a manifestat din nou o atitudine de ghiolban, de mahala, de șmecheraș de cartier, dacă vreți. Nu l-a interesat că sunt și copii de față, pentru că, nu-i așa, când ești primarul Reșiței ești mai presus de toată lumea.


Și uite așa, în orașul pe care se laudă că îl aduce în secolul 21, un oraș al fericirii, nu al depresivilor, primarul Ioan Popa se comportă ca un sălbatic. Victimă i-a căzut Ionuț Popovici, vicepreședintele PSD Caraș-Severin, omul care se știe că îl deranjează grav pe primar prin dezvăluirile pe care le face privind afacerile cu iz penal din primărie. Ionuț Popovici se afla la masă cu Mihaela Drăgilă. Faptul că primărița de la Lăpușnicu Mare este chiar șefa femeilor liberale a avut cu siguranță un cuvânt greu de spus în ochii primarului PNL care, atunci când a intrat în local și i-a văzut pe cei doi, a și întrebat-o pe Drăgilă de ce stă la masă cu „un gunoi” (iertată să ne fie exprimarea, dar este doar una din multele folosite în acea după-masă de primar în restaurant). Au început alte înjurături la adresa vicelui PSD, fără să fie omisă familia sa și părinții săi decedați. Totul a culminat cu agresiune fizică, cu un apel la 112, cu plângeri penale și cu un certificat medico-legal. De această dată, martori sunt suficienți. Iar Ionuț Popovici nu pare să renunțe la a-l face pe primar să plătească pentru fapta sa. În plus, deși recunoaște că episodul nu este ușor de tolerat nici pentru familia sa, are de gând să continue seria dezvăluirilor despre afacerile care au loc în Primăria Reșița.


Dincolo de culoarea politică a personajelor implicate, orice om normal la cap se întreabă dacă asta este ceea ce ne reprezintă. Scandalul, circul, urlete, bătăi? Până când vom accepta mizeria pe care ne-o oferă oamenii plătiți din banii noștri? Într-o astfel de lume vrem să ne creștem copiii? Sau suntem atât de orbiți de proiectele fantasmagorice încât nu ne mai interesează cei 7 ani de acasă?


Cert este că frustrarea din Primăria Reșița a atins cote alarmante. Proiectele de milioane de euro ajunse în impas sau făcute de mântuială, șmecheriile tot mai greu de ascuns, la care se adaugă atitudinea tot mai vocală a reșițenilor i-a adus în pragul disperării pe mulți din instituție, în frunte cu Ioan Popa. Oameni simpli, neimplicați politic, dar care pur și simplu nu sunt de acord cu proiectele sau atitudinea primarului, argumentând-și poziția, spun că primesc mesaje de la apropiați ai acestuia prin care li se cere să se oprească, să tacă.


Amenințări? Șantaj? Cenzură? Până unde se va merge din disperarea pierderii puterii?

Sursa foto: Youtube Lugoj Info

6 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page