top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Parlamendarii au dat undă verde angajărilor la stat. Ce posturi rămân, totuşi, BLOCATE

Camera Deputaților a adoptat ordonanţa de urgenţă 80/2022 prin care se va putea angaja personal pe posturile vacante sau temporar vacante din instituții publice precum Parlamentul, Administrația Prezidențială, ministere și alte instituții publice.

OUG privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar a fost primit 241 de voturi în favoare, 2 împotrivă și 31 de abțineri.

Prin excepție s-a permis ocuparea posturilor vacante, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, în cazul ministerelor Dezvoltării și Educației.

Autorităţile trebuie să explice de ce nu angajează

Ordonanţa instituie unele excepţii de la această suspendare pentru posturile unice din instituţiile şi autorităţile publice.

Totodată, cu titlu de excepţie, în cazuri temeinic justificate, se preconizează aprobarea organizării de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget.

Prin excepţie, în cadrul instituţiilor şi/sau autorităţilor publice poate fi încadrat personal cu contract individual de muncă pe durată determinată, pe posturi în afara organigramei, prin act administrativ al conducătorului instituţiei, în conformitate cu dispoziţiile art.16 alin.(10) – (106) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, mai prevede amendamentul.

Camera Deputaţilor este for decizional.

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page