top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Nicolae Ciucă minimalizează conflictul dintre PSD și PNL: „Ne vedem în continuare de drum”

Premierul Nicolae Ciucă recunoaște că există tensiuni între PSD și PNL, dar spune că nu se întrevede o altă soluție pentru o majoritate parlamentară care să susțină guvernarea. În opinia sa, coaliția actuală își va vedea de drum pe mai departe în ciuda neînțelegerilor.

Coaliția formată de PSD, PNL și UDMR are obiective foarte clare, iar în acest moment nu există o altă soluție care să asigure stabilitatea unei guvernări. Nicolae Ciucă a justificat, din nou, decizia liberalilor de a rămâne alături de social-democrați, la putere, în ciuda diferențelor de opinii. Premierul, care este și președinte al PNL, a participat la Şcoala Politică de Vară a Tineretului Naţional Liberal din staţiunea Venus.

Pe de altă parte, liderul PNL recunoaște că există disensiuni între partenerii de guvernare, cu precădere la nivelul filialelor. El spune că acest lucru este „normal”, dar la nivelul conducerii dă asigurări că există dialog și soluții la orice problemă.

„Nu există în acest moment altă soluţie decât cea a asigurării stabilităţii politice. La nivelul conducerii celor două partide, la nivelul conducerii coaliţiei vă pot spune că există dialog şi soluţii pentru orice problemă creată. E normal să fie probleme, e normal să fie discuţii la nivelul filialelor pe diverse situaţii”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă vrea să meargă până la capăt alături de PSD

Premierul a precizat că în acest moment, nu există probleme majore care să pună în pericol coaliția de guvernare. Drept urmare, a spus el, PSD și PNL vor merge în continuare pe același drum.

„Dar cel mai important este să avem responsabilitatea asigurării liniştii necesare, într-un ansamblu oricum de probleme şi de crize, cetăţenilor României. Ca atare, în acest moment, nu există probleme în coaliţie. Ne vedem în continuare de drum”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a mai spus că actuala coaliție de guvernare are obiective foarte clare pe care dorește să le atingă.

Moment tensionat între Ciucă și Ciolacu

Cu doar două zile înainte de acest discurs, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD au fost protagoniștii unui moment tensionat. Scena s-a desfășurat în public, la finalul unui eveniment dedicat Curții de Conturi. Prezenți la această manifestare, premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au contrat pe tema remanierii guvernamentale.

Jurnaliștii prezenți au vrut să știe de la Marcel Ciolacu de ce s-a abținut la votul moțiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Liderul PSD s-a justificat spunând că votul său, de abținere, a fost de principiu, „ca să arate că nici un ministru nu are un vot în alb” din partea sa.

Jurnaliștii au insistat cerându-i lui Ciolacu să spună dacă Virgil Popescu ar trebui remaniat, moment în care, vizibil deranjat, Nicolae Ciucă i-a întrerupt declarația spunând că „remanierea se face la guvern”.

Sursa foto: Facebook Guvernul României

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page