top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Nici aurul nu mai strălucește. Inflația lovește metalele prețioase

Prețul aurului a coborât joi la minimul ultimelor șase săptămâni, sub presiunea unui dolar american mai puternic și a perspectivelor ca marile bănci centrale mondiale să majoreze agresiv ratele dobânzilor pentru a reduce inflația.

Cotațiile spot au scăzut cu 0,4%, la 1.704,69 dolari pe uncie, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au pierdut 0,6%, la 1.715,60 dolari.

Banca Centrală Europeană va majora probabil destul de mult ratele dobânzilor în septembrie, iar acest lucru, coroborat cu faptul că Rzerva Federală a SUA a menționat că dorește să combată inflația, a cântărit asupra pieței metalelor prețioase, a declarat Brian Lan, director al companiei GoldSilver Central din Singapore.

Chiar dacă aurul este văzut ca o acoperire împotriva inflației, ratele mai mari ale dobânzilor cresc costul de oportunitate al deținerii de lingouri, stimulând în același timp dolarul.

În acest fel, lingourile au devenit mai scumpe pentru cumpărătorii care dețin alte monede, iar dolarul s-a apropiat de un maxim de două decenii atins la începutul acestei săptămâni.

Deținerile SPDR Gold Trust , cel mai mare fond tranzacționat la bursă din lume garantat cu aur, au scăzut miercuri cu 0,3%, ajungând la 973,37 tone.

Argintul spot a scăzut cu 1,4%, la 17,72 dolari pe uncie, după ce a coborât la un minim de peste doi ani. Argintul are utilizări industriale și în domeniul bijuteriilor, iar aceste sectoare nu s-au redresat încă. Platina a scăzut cu 0,4%, la 842,63 dolari, iar paladiul a coborât cu 0,2% (2.080,68 USD).

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page