top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Minerit la standarde înalte și dezvoltarea comunităților – prioritățile companiei turce odată

În prima zi de toamnă, orașul reședință al județului Caraș-Severin a fost gazda unei întâlniri importante pe tema oportunității investiției miniere, a beneficiilor directe și indirecte care vizează urbea de la malul Dunării, zona Clisurii Dunării și, bineînțeles, județul Caraș-Severin, dialogul constructiv pe seama creării locurilor de muncă, dezvoltării comunităților din județ avându-i în prim-plan pe: reprezentanții CupruMold Mining – filiala românească a Eti Bakir SA, edilul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și prefectul județului, Ioan Dragomir.

Chiar dacă, timp de un deceniu de la falimentul Moldomin SA, renașterea industriei mineritului din Caraș-Severin a fost privită de populație ca o ciorbă reîncălzită în campaniile electorale, odată cu interesul turcilor de la Eti Bakir pentru zăcământul de la Moldova Nouă și preluarea întreprinderii miniere, prin CupruMold Mining, speranța unui trai decent, acasă, pare să fi revenit nu doar în rândul locuitorilor din urbea de la Dunăre, ci și în rândul celor din localitățile aflate în proximitate.

Despre cum vede reluarea exploatării zăcământului în orașul pe care îl conduce, cât de pregătită este întreaga zonă a Clisurii Dunării pentru acest pas, din punct de vedere al forței de muncă, precum și impactul întregii activități asupra mediului, ținând cont de problemele de poluare pentru care România a fost târâtă într-un proces internațional, primarul Ion Chisăliță, prezent la întrunire, a explicat:

,,Crearea locurilor de muncă în Caraș-Severin înseamnă: confort social ridicat, înseamnă bani la buget și înseamnă dezvoltarea comunităților. Chiar dacă nu întotdeauna lumea este de acord cu o asemenea strategie, chiar dacă nu suntem noi cei care înființăm companii care să creeze locuri de muncă, în datoria noastră stă să oferim toate facilitățile posibile investitorilor, în conformitate cu legislația, asta pentru ca investițiile să se așeze corect, transparent și să-și atingă scopul propus. Legat de forța de muncă, tot ce pot spune este că atunci când există un investitor mare, revine și forța de muncă (cazul Delphi Packard – de la 400 de angajați la 2.400 de angajați). Apoi, legat de mediu, vreau să punctez următorul lucru: doar prin respectarea principiilor dezvoltării durabile vom avea un echilibru în tot ceea ce însemnă reluarea activității miniere”.

Referitor la strategia gândită pentru repornirea activității propriu-zise de către investitorul străin (perioada estimată fiind de doi ani și jumătate), directorul executiv al CupruMold Mining a ținut să precizeze că se dorește un minerit la standarde înalte, în acest scop fiind puși la bătaie peste 200 de euro, bani pentru tehnologie de ultimă generație, tehnologie care să vină în sprijinul viitorilor angajați, din primele estimări, 1.000 la număr. Deși este încă prematură discuția pe tema salariilor, acesta a subliniat că toți cei care vor dori să obțină un loc de muncă, vor trece prin anumite etape (examen, instruire), remunerațiile urmând să fie dictate de experiența în domeniu și, sigur, de aptitudini. Nu a fost ignorată nici partea referitoare aportul vizavi de economia locală, județeană și centrală: ,,Conform legislației, 45% din taxe se vor îndrepta către bugetul local din Moldova Nouă, 35% către bugetul județului și 20% – bugetul central”.

,,Bunăstarea extrasă din solul nostru să se reverse și asupra comunităților de la Moldova Nouă, și asupra celor din întreg județul Caraș-Severin”

Apreciind efortul și implicarea companiei pe teritoriul județului Caraș-Severin, fără însă a se lansa în declarații pe tema cifrelor și câștigurilor, căci e mult prea devreme, prefectul Ioan Dragomir și-a arătat la rându-i sprijinul instituțional în tot acest proces:

,,Banatul Montan, județul Caraș-Severin au capacitatea de a participa la dezvoltarea economiei! 30% din resursele de cupru ale României se află la Moldova Nouă, fapt care transformă acest obiectiv într-un element de strategie națională. O comunitate poate deveni prosperă dacă are locuri de muncă bine plătite. Declinul și migrația spre zone din afara țării au devenit probleme sociale, iar cu această investiție credem că revigorarea orașului poate fi posibilă”.

1 afișare0 comentarii

Comments


bottom of page