top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Mihai Neamțu scrie despre „Un cuplu mortal: Iohannis & Cîțu”

Puterea orbește, atât la Cotroceni, cât și-n Modrogan. Uneori, șefia chiar te rupe de oameni, adevăr și realitate. Așa se explică faptul că Președintele Iohannis recomanda recent românilor (printre cei mai săraci europeni)… jocul de golf!

Cu nimic mai prejos, Florin Cîțu se credea Superman în adidași, deși jumătate din PNL nu-l vrea, USR nu-l suportă, PSD îi cere demisia, AUR îl detestă și strada îl huiduie copios. Până a aflat ce înseamnă votul Parlamentului la moțiunea de cenzură.

Datoria publică a României e-n creștere galopantă. Spitalele ard. Curtea Constituțională îi dă Premierului lecții de procedură parlamentară și democrație reprezentativă. Secțiile ATI sunt pline de bolnavi Covid19, vaccinați și nevaccinați.

Gramatica, istoria și limba română nu-i sunt prietene lui Florin Cîțu. Doctoratul nu și l-a terminat la timp. Poliția americană l-a arestat câteva zile. Firma Florin Cîțu Advisory SRL a avut zero clienți și a acumulat, patru ani la rând, numai datorii. Să ne mirăm că Premierul interimar n-are nici abilități de lider, nici reflexele unui om gospodar?

Din păcat, liderul liberalilor minte astăzi mai ușor decât Victor Ponta. Românii n-o duc deloc bine: inflația scade dramatic puterea de cumpărare a oricărei familii. Coregrafia festivistă nu ține loc de foame. În plus, doamna Ursula von der Leyen n-a semnat PNRR la București. Nu-i întâmplător, atunci, că încrederea în Florin Cîțu e situată de sociologi undeva la 10%.

Și, totuși, de ce Klaus Iohannis l-a vrut la butoane? Pentru că șomerul falit e robotul perfect care răspunde la comenzile Stăpânului.

Dincolo de intrigile de palat, ce avem? Spitale pline, sute de morți, familii îndoliate. Cine e de vină? Poți ridiculiza lipsa de educație a poporului român, așa cum e ușor să acuzi politicienii din Opoziție, Șoșoacă & co., pentru c-au exploatat bâlbele guvernării. Ce nu poți să negi e iresponsabilitatea celor votați și plătiți de noi pentru a construi România lucrului bine făcut.

Cu ce ne-am ales? Cu o treabă de mântuială: 40 miliarde de euro împrumutați în numai doi ani, tunurile generalilor SRI din spatele Unifarm și al altor companii de stat, miliardele tocate de Arafat prin achiziție directă, toate acoperite de rumegușul limbii de lemn a Președintelui Klaus Iohannis.

Cine a condus Statul român prin această criză? Intelectul eșuat care prin martie 2020 vorbea despre alegeri anticipate, negând existența virusului Covid19, iar anul ăsta a venit ca zmeul la Congresul PNL, fără să poarte mască…

Campania de vaccinare a eșuat și-n această toamnă România numără morții. Unii de Covid19, alții de cancer, TBC sau boli cardiovasculare. Deși aveam nevoie de stabilitate și focus, Florin Cîțu a dat afară doi miniștri ai Sănătății, generând gâlceavă și isterie. În loc să guverneze, liderul actual al PNL și-a făcut campanie electorală internă pe teme dragi primarilor liberali și socialiști, precum PNDR și PNRR. Deși ne așteptam la depolitizarea sistemului spitalicesc, Guvernul a continuat risipa și baroniada.

În loc să ajutăm categoriile vulnerabile în fața epidemiei virale (oamenii de 60-80 ani), am văzut energie, bani și timp cheltuit pentru discriminarea elevilor și studenților nevaccinați care doreau doar atât: să învețe și să aibă un loc în cămin.

Aș vrea să fie limpede pentru toți cititorii mei: am fost infectat de virusul chinezesc și am suferit grav în spitalul Victor Babeș din Timișoara. Recuperarea a fost dificilă și boala mi se pare păcătoasă rău.

Am pierdut prieteni apropiați, oameni minunați care n-au mai fost scoși din secțiile ATI ale spitalelor noastre. Cineva drag din familie lucrează zi și noapte în linia întâi de luptei contra Covid19. Îmi încurajez prietenii să respecte regulile de igienă, să aibă grijă de imunitate și să se testeze des. Pe cei vulnerabili i-am sfătuit să se vaccineze.

Vom trece și peste această încercare. Epidemiile vin și pleacă. Ce-mi doresc să dispară, în schimb, e hoția și incompetența. Din pricina acestor boli sufletești, România e azi o țară depopulată și cu un popor mult prea sărac pentru bogățiile naturale cu care Dumnezeu ne-a înzestrat.

Sursă foto: facebook Florin Cîțu

0 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page