top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Marcel Vela a pierdut startul în timp ce Ion Mocioalcă trecea linia de sosire

Actualizată în: 21 mai

Cum este ca, din postura de ministru, cu celebra geacă de piele și ochelari de soare, să ajungi pe banca de rezerve? Să nu mai fii nici măcar în grațiile colegilor? Uneori, viața îți dă câte o palmă de abia reușești să te aduni.


Orice asemănare cu realitatea nu e deloc întâmplătoare! A simțit-o pe pielea lui marele Marcel Vela, care astăzi a devenit extrem de mic. Atât de mic, încât nu se mai regăsește pe lista preferaților nici măcar în propriul partid!


Odată cu deschiderea noii sesiuni parlamentare, senatorii s-au exprimat în favoarea componenţei Biroului permanent, anunţată de liderii de grup de la tribuna Senatului, prin vot secret electronic, cu 89 de voturi „pentru”, unul împotrivă, o abținere, în timp ce 17 senatori nu au votat.


Este aproape de neînțeles faptul că Marcel Vela a pierdut la vot, în grupul liberal, într-un mod rușinos funcția de vicepreședinte al Senatului, cu scorul de 34 la 5 în favoarea lui Virgil Guran, colegul senator liberal. Între timp, Ion Mocioalcă, în grupul PSD, a fost votat în unanimitate ca propunere pentru funcția de secretar al Senatului. Cele două voturi s-au transpus astăzi în Senatul României, Ion Mocioalcă fiind ales de către senatori în funcția de secretar, în timp ce Marcel Vela nici măcar nu a ajuns la start.



Așadar, începând de astăzi, Grupul parlamentar al PSD, cu 48 de membri, are două funcţii de vicepreşedinte al Senatului – Robert Cazanciuc şi Paul Stănescu, un secretar – Ion Mocioalcă şi un chestor – Marius Dunca. PNL are 39 de senatori şi este reprezentat în Biroul Permanent de doi vicepreşedinţi – Virgil Guran şi Sorin Mihai Cîmpeanu şi un secretar – Roberta Alma Anastase, precum şi un chestor – Ciprian Pândea. Iar geaca de piele a marelui Marcel Vela rămâne atârnată în cui.

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page