top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Marcel Ciolacu s-a supărat pe hoții de păduri. PSD promite că va combate defrișările ilegale

Tăierile ilegale și furtul din păduri reprezintă un atentat la siguranța națională și la sănătatea românilor, ca și corupția. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său va elabora și va prezenta, în scurtă vreme un pachet de măsuri menit să combată defrișările ilegale. El a făcut aceste declarații cu prilejul unui eveniment – „Vinerea verde” – la o pepinieră din județul Argeș.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a participat la un eveniment dedicat promovării politicilor de protecție a mediului, „Vinerea Verde”. El a fost prezent la o pepieneră din Curtea de Argeș, unde a vorbit despre importanța combaterii tăierilor ilegale de arbori.

Potrivit spuselor sale, furtul din păduri, defrișările ilegale sunt, la egalitate cu corupția, un atentat la siguranța națională și la sănătatea oamenilor.

„Furtul din păduri, defrișările ilegale sunt la egalitate cu corupția, un atentat la siguranța națională și la sănătatea oamenilor. Astăzi e Vinerea Verde. La pepiniera din Dobroț, Curtea de Argeș, se produc în jur de 150.000-200.000 de puieți anual. Trebuie să ne implicăm cu toții”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că plantarea reprezintă una din soluțiile pentru combaterea defrișării și distrugerii pădurilor din România. Marcel Ciolacu a vorbit despre intențiile PSD de a prezenta un pachet de măsuri care să reglementeze tăierile și defrișările.

„Plantarea este însă doar una dintre soluțiile pentru combaterea deforestării din România. Trebuie ca furtul de lemne să fie stopat. PSD va prezenta în scurt timp un pachet de măsuri pentru combaterea fermă a deforestării”, a mai transmis liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Despre campania Vinerea verde

Campania „Vinerea Verde” a fost lansată de Minsterul Mediului în vederea combaterii poluării din localități, dar și pentru promovarea politicilor de protecție a mediului. Evenimentul a fost inițiat în anul 2021 de actualul ministru Tánczos Barna și lasă la inițiativa autorităților locale și centrale adoptarea unor măsuri menite să-i determine pe cetățeni să devină mai prietenoși cu mediul și să conștientizeze pericolul poluării.

„În proporție de peste 60% poluarea aerului din marile orașe se datorează traficului și nici Bucureștiul, nici celelalte orașe mari din țară nu fac excepție din acest punct de vedere, motiv pentru care Ministerul Mediului dorește să instaureze în România «Vinerea verde» ca o inițiativă voluntară prin care invităm toți cetățenii să renunțe, în ziua de vineri, la deplasarea clasică cu mașină personală. Am avut o discuție preliminară și la nivelul guvernului, colegii miniștri, membrii cabinetului au făcut deja calculele și socotelile cine cu ce va veni la muncă în prima zi de « Vinerea verde»”, spunea ministrul Tánczos Barna, la lansarea campaniei.

Mai mulți membri ai guvernului și politicieni s-au alăturat acestei campanii, în prima fază, în special din motive de imagine. Care mai de care, miniștri și șefi de instituții publice lăsau mașinile de serviciu, timp de câteva ore, vinerea, și mergeau la serviciu cu bicicletele sau trotinetele. Senzație a făcut, în acest sens, președintele Klaus Iohannis, care a dorit să dea un exemplu.

Sursa: evz.ro

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page