top of page

Liberalii din Reșița văd roșu în fața ochilor! Sondajele care le fac nopți albe



Imaginea pe care și-a creat-o Ionuț Popovici în doar două luni de la momentul anunțării candidaturii sale pentru Primăria Reșița pare că anulează tot ce a făcut Nelu Popa în 8 ani. În unele sondaje efectuate la începutul campaniei electorale candidatul PSD l-a depășit pe primarul în funcție.


PSD a avut încredere că Ionuț Popovici este cea mai bună variantă pentru cursa din 9 iunie și nu s-a înșelat. Deși nu are vechime prea mare în partid, Ionuț Popovici și-a câștigat de-a lungul timpului renumele de militant pentru dreptate, taxând frecvent greșelile administrative din Reșița și nu numai. Asta l-a ajutat să reducă din dezavantajul de a-i fi anunțată candidatura abia în luna martie a acestui an atât de mult încât să devină chiar favorit în unele sondaje.


Într-un prim sondaj comandat de compania Epsilon Poll și realizat în perioada 6 – 9 mai, candidatul PSD se află la doar 8 procente distanță (34% vs. 42%) de propunerea PNL, o diferență deloc liniștitoare pentru primarul în funcție. Pe locul trei, ca să completăm podiumul, este Andrei Rotaru, candidatul Alianței Dreapta Unită, cu 10%.





În același sondaj se arată că reșițenii sunt deciși să se prezinte la urne în număr mult mai mare decât în 2020, atunci când doar 27% dintre locuitorii cu drept de vot au făcut-o (19.057 de voturi valabil exprimate din 70.502 persoane înscrise pe liste). De această dată, 77,4% dintre cei intervievați au spus că sigur vor vota în 9 iunie, declarându-se, în același timp, nemulțumiți de direcția în care s-a îndreptat orașul lor în ultimii 4 ani. Potrivit sondajului celor de la Epsilon Poll, 67% dintre respondenți consideră că Reșița se îndreaptă într-o direcție greșită și foarte greșită, în timp ce doar 30% văd o direcție bună și foarte bună.




O prezență mare la vot nu l-ar ajuta deloc pe actualul primar, cel care, în ultimii ani, a pierdut din popularitate în special din cauza disconfortului creat reșițenilor prin prea multele șantiere deschise și prea puținele lucrări finalizate, coroborat cu lipsa de variante alternative și cu slaba calitate a lucrărilor.



Un alt sondaj lansat în 14 mai și propus de un ziar local online apropiat de aripa de Dreapta întoarce totul în favoara lui Ionuț Popovici. Dintr-un total de 2.058 de voturi, candidatul PSD a obținut 843, ceea ce înseamnă aproape 41%, în timp ce Ioan Popa s-ar apropia de doar 35%. În acest sondaj podiumul este completat de Emanuel Iosif Pavel, candidatul SOS, cu 11,2%.

Sursă: Sondaj publicație online Caon 14 mai


După cum se poate observa, lupta este strânsă în momentul de față, semn că orice este posibil în data de 9 iunie. Ceea ce putem spune cu siguranță este că în Consiliul Local Reșița niciun partid nu va mai avea o majoritate confortabilă.

(PE)



14 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page