top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Iohannis și Guvernul, perceptorii neamului!

Fumăritul se numea o taxă percepută în Țara Românească și în Moldova, în secolul XVII, pe fiecare coș de fum al caselor țărănești. Era un fel de a lua pielea de pe oameni  în momentul în care stăpânirea rămânea fără bani.

Asta se întâmplă acum în România europeană – Guvernul tocmai a adoptat noile modificări la Codul Fiscal, cu taxe crescute de la 1 august și 1 ianuarie. O nouă fază a nerușinării!

Suntem în 2022 , cu Planul Național de Redresare și Reziliență – oho, miliarde și miliarde de euro – dar se scumpește viața românilor, în plină criză energetică europeană, în plină inflație care se va lăsa cu o recesiune. Ce mama naibii de școală economică îți trebuie să crești prețurile – asta o face orice tejghetar care se uită la vecinul lui. Nu sunt „ajustări” de mediu fiscal, ci biruri scoase din pix.

BNR, rezervația dinozaurilor Isărescu și Vasilescu, recunoaște că inflația ne rupe buzunarele. Pe cine liniștește asta? Klaus Iohannis, nu cumva misiunea băncii centrale este asigurarea și menținerea stabilității prețurilor? Nu cumva Constituția se referă și la creșterea nivelului de trai, chiar și într-un stat “eșuat”? Nu cumva te doare în bască de noi?

Între timp, președintele nostru e nonșalant, disprețuitor, străin de toate – că tot i se termină mandatul. Aprobă tot ce zice Guvernul, semnează ca primarul. Amețit, se crede o piesă importantă în contextul războiului din Ucraina. Pe plan intern, ne tot spune că e mai mult de „muncă” și, în general, pare să doarmă relaxat, sedat de grupurile mafiote care au sărăcit România ca nicio altă țară din Uniunea Europeană. Occidentul nu dă doi bani pe el.

N-o să mai aibă cu cine vorbi, am depășit Siria la numărul de imigranți, am coborât în sărăcie de lungă durată. Unde-s specialiștii, unde-s economiștii, unde-s planurile în fața crizei? Aiurea, nu se bagă nimeni.

Guvernul și-a golit visteria. Trebuie să o umple cu bani de la proști. A pus bir pe hoție, pe corporații – sau pe cineva din rețea? Nu, evindent că nu. Plebea e baza, de acolo se ia. Ce vă mai place Fumăritul! Creșterea taxelor, că altceva nu-l duce mintea pe mutul grandios și neputincios. O să-i iasă pe nas, și asta curând.

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

0 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page