top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Ioana Constantin (PMP): Nu cred că vom reuși să construim spitale prin PNRR, ci multe studii de feza

Ioana Constantin, membră a PMP, a vorbit sâmbătă, la B1 Tv, despre valul patru al pandemiei, care ar putea debuta la toamnă. Potrivit acesteia, România nu își mai permite să nu facă față focarelor și să le lasă să se extindă, pentru că pierderile provocate de restricții sunt deja uriașe.

„Din păcate, în România, autoritățile sunt tot timpul surprinse, fie că este vorba despre sistemul medical sau alte chestiuni. Din păcate, dacă de data această nu înțelegem că e nevoie să ne pregătim temeinic cu învestiții în sistemul sanitar pentru a pregăti acest val 4 și pentru a funcționa în momentul în care apar focare și că ele să fie izolate, să nu se extindă.

Încep școlile în toamnă, nu ne mai permitem să le ținem închise, pentru că doar la clasa a VIII-a am pierdut cca 16.000 de elevi. Vine și zona economică, care a întâmpinat dificultăți foarte mari.

De data aceasta suntem obligați să facem față unui nou val, pentru că altfel că și sistemul medical va fi sufocat, dar sistemul de educație va fi pus din nou la pământ, nu mai vorbesc de economie”, a spus Ioana Constantin.

Nu se vor construi noi spitale în România din fondurile PNRR, prreconizează membra PMP.

„Din păcate, nu cred că vom reuși să construim spitale prin PNRR, vom construi multe studii de fezabilitate şi proiecte de consultanță. Ar trebui să fie o prioritate construcția de noi spitale, modernizarea celor pe care le avem și în afara acestei pandemii.

Sistemul e depășit cu totul și e păcat de medici. Orice societate trebuie să investească în sănătate și educație. PNRR era un culoar extraordinar pentru învestiții, puteam să reparăm ceea ce nu am reușit până acum.

După cum a fost întocmit, România nu va beneficia anul acesta de nici un ban”, a mai spus ea.

Sursă foto: Facebook Ioana Constantin

0 afișări0 comentarii

Commenti


bottom of page