top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Gavi a lăsat un fotbalist român fără un record vechi din 1930, după golul din Spania – Costa R

Spaniolul Gavi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale, la 18 ani și 110 zile, depășind cu 87 de zile o performanță ce rezista din 1930 și care îi aparținea unui român.

Mijlocașul Barcelonei a depășit recordul unui român ce rezista din 1930, de la ediția inaugurală. Este vorba despre Nicolae Kovacs, care a jucat la 18 ani și 197 de zile pentru echipa națională a României.

Gavi a reușit o partidă senzațională împotriva Costa Ricăi și a fost recompensat și cu titlul de cel mai bun jucător al partidei.

„Este o onoare să fiu pe un podium alături de celebrul Pele. Îmi vin multe chestii în cap, dar vreau să continui pe același drum. Sunt foarte fericit pentru meciul reușit, dar mai ales pentru succesul echipei, ce era obiectivul nostru”, a declarat Gavi, la finalul meciului.

Cel mai tânăr european care a marcat la debutul la Campionatul Mondial în ultimii 30 de ani a fost Michael Owen, în 2002, atunci când atacantul englez avea 18 ani și șase luni.

Spania a distrus Costa Rica

Spaniolii au înscris de șapte ori n poarta adversarilor, prin șase jucători diferiți, Ferran Torres marcând de două ori și au pornit cum nu se putea mai bine la Campionatul Mondial din Qatar.

Costa Rica a părut una dintre cele mai slabe echipe de la Cupa Mondială din Qatar, încheind meciul fără a trage măcar un şut la poartă.

Spania a trecut pe primul loc în grupă și așteaptă finalul săptămânii derby-ul din faza grupelor. Echipa antrenată de Luis Enrique vor întâlni duminică, 27 noiembrie, selecționata Germaniei, învinsă astăzi, în fața Japoniei, în primul meci al grupei.

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: Facebook Gavi

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page