top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Florin Jianu, numit pentru încă patru luni la conducerea Fondului de Garantare. Mandatul fostului mi

Fostul ministru Florin Jianu, membru în guvernele conduse de Victor Ponta și Sorin Grindeanu, a primit un nou mandat la conducerea Consiliului de Administrație al Fondului de Garantare. El va conduce această instituție până la începutul lunii martie, anul viitor. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA – IFN (FNGCIMM SA – IFN) are drept unic acționar statul român, prin Ministerul de Finanțe.

Florin Jianu se va afla la conducerea Consiliului de Administrație (CA) al FNGCIMM SA – IFN pentru următoarele patru luni. Mandatul său se va încheia pe 3 martie 2023. Fostul ministru a preluat conducerea CA în luna martie 2021, iar de atunci s-a aflat la conducerea acestui organism.

Mandatul său a fost reînoit, în mod succesiv, în condițiile în care la Fondul de Garantare nu este aplicată OUG 109 privind guvernanța corporativă. Astfel selecția conducerii structurii nu se face pe o perioadă de patru ani, în baza unei proceduri de concurs.

De menționat că în curând vor expira mandatele mai multor membri ai conducerii Fondului de Garantare, cum ar fi Ciprian Dan Costea, Silviu Mihai Ivașcu, Rela Ștefănescu, Alina Ioana Burlă, Marcel Stoica (secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și om de încredere al lui Marcel Ciolacu). Până la numirea ca ministru al Agriculturii, din această structură a făcut parte și Petre Daea, deși nu-l recomanda nimic pentru o asemenea poziție.

Indemnizația brută lunară pentru un membru în conducerea FNGCIMM SA – IFN este de 12.846 de lei.

Schimbări în Consiliul de Administrație Tarom

În același context, menționăm că Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Tarom a luat act de încetarea mandatelor provizorii a doi membri din Consiliul de Administrație. Este vorba de Iulian Daniel Idolu și Cătălin Dancu. Cel din urmă este un cunoscut avocat angajat de mai multe persoane publice ale căror interese le-a reprezentat în diferite procese.

În luna mai a anului 2017, avocatul Cătălin Dancu a fost numit consulul general al României la New York, în perioada guvernării PSD – Dragnea. El a fost rechemat în România în luna noiembrie 2019, la scurtă vreme după instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban.

Sorin Grindeanu amână aplicarea OUG 109 la Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu (PSD) trebuie să aplice Ordonanța 109 și să organizeze concursuri pentru posturile de conducere în mai multe instituții din subordine. Deși ministrul Sorin Grindeanu a promis că va acest lucru, nu s-a ținut de cuvânt. Aceasta pentru că pozițiile de conducere din instituțiile de stat din subordinea Ministerului sunt foarte bine plătite. Ele sunt împărțite, sub formă de sinecuri, membrilor de partid sau clientele politice.

Astfel, pe un mandat de patru ani a fost instalat la Autoritatea Aeronautică Civilă Mihai Neacșu, fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului PSD. Sorin Grindeanu l-a promovat pe fratele colegului de partid, deși acesta nu avea experiență în domeniu.

În cele din urmă Ministerul Transporurilor va fi obligat să aplice OUG 109 la cel puțin cinci instituții din subordinea sa, dat fiind că acesta este un Jalon din PNRR care trebuie îndeplinit.

Sursa: evz.ro

Sursa foto: Facebook Florin Jianu

0 afișări0 comentarii

Yorumlar


bottom of page