top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Economie la energie. Un mare lanț de magazine din România își reduce programul. Vor urma și altele?

Cei mai mulți români n-au uitat de schimbarea apărută în timpul stării de alertă, aceea cu reducerea programului marilor magazine. O astfel de variantă ar putea fi luată în calcul de către reprezentanții marilor magazine și în perioada ce vine, dar nu ca urmare a situației generate de COVID-19, ci pentru a economisi curentul electric.

Deja s-a aflat că Lidl va reduce programul de funcționare al magazinelor din România.

Totul, pentru a-și reduce costurile cu energia și, indirect, pentru a contribui la planul la nivel european de a reduce consumul de energie electrică din perioada de vârf de consum, potrivit psnews.ro.

Ce s-a anunțat pe site-ul lidl.ro

Conform informațiilor postate pe site-ul Lidl România, e vorba de o modificare a orarului magazinelor, care se va aplica din 26 septembrie, adică de lunea ce vine.

„Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează: Luni – Sâmbătă

Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național.

Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent.

Duminică Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00.

Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent”, se menționează pe site-ul lidl.ro.

Ce alte magazine s-ar gândi la asta

Nu doar cei de la Lidl s-ar gândi să facă un astfel de pas. Respectiv scurtarea programului ca modalitate de economisire a energiei electrice.

Potrivit unor surse din piață, o asemenea măsură este analizată de mai multe lanțuri de magazine, cum ar fi Kaufland, Profi, Mega Image, anunță vineri stiripesurse.ro. Mai mult, ar fi analizată inclusiv renunțarea la programul non-stop la magazinele de acest fel din marile lanțuri, potrivit sursei menționate.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page