top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Drumurile județene, ultima grijă a administrației Dunca

Actualizată în: 21 mai



Drumurile județene din Caraș-Severin au primit cel mai mic buget din ultimii 5 ani. Așa a considerat de cuviință președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, cel care a inițiat proiectul de hotărâre. Din sume defalcate din TVA, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin va primi 8.551.000 de lei, bani care vor fi împărțiți între acțiunile de deszăpezire și lucrările de întreținere.


Așa că, pentru deszăpezirea drumurilor, s-au alocat 4 milioane de lei pentru perioada noiembrie 2020 – martie 2021 și noiembrie – decembrie 2021 pe întreaga rețea de drumuri județene.


Pentru lucrări de întreținere, actuala administrație a considerat că 4.451.000 de lei sunt suficienți. Banii vor fi împărțiți după cum urmează:


  1. 1.345.000 de lei pentru DJ 573A pietruire și covor asfaltic intravilan Milcoveni;

  2. 3.106.000 de lei pentru toate celelalte drumuri județene, adică o rețea de peste 800 de kilometri;

  3. 100.000 de lei pentru efectuarea marcajelor rutiere, montare de indicatoare și parapete acolo unde este necesar.


Suma propusă de președintele Romeo Dunca este una extrem de mică, ținând cont de nevoile stringente ale județului, fiind cea mai mică alocare din ultimii 5 ani. „În mandatul precedent, cea mai mică sumă alocată a fost de 11.000.000 de lei, iar cea mai mare – de 16.000.000 de lei. Și mai observăm aici 10 – 12 drumuri județene care trebuie întreținute și reparate cu suma de 4.451.000 de lei, adică puțin sub un milion de euro.


Cu alte cuvinte, mai puțin decât milionul de euro pe care Consiliul Județean Caraș-Severin vrea să-l plătească pentru un studiu de fezabilitate pentru un proiect care mie, sincer, și fără nicio răutate, mi se pare foarte greu de pus în practică și care nici nu cred că este atât de necesar astăzi pentru Caraș-Severin, față de cum este reparația drumurilor (n.r. studiul de fezabilitate pentru train-tramul Reșița-Timișoara). Din acest considerent, grupul PMP va vota împotriva acestui proiect de hotărâre”, a declarat Ionuț Popovici, liderul Partidului Mișcarea Populară Caraș-Severin, în plenul ședinței din 22 aprilie, atunci când s-a votat bugetul Consiliului Județean.


Ovidiu Rădoi, vicepreședintele forului, cel care a condus ședința în lipsa lui Romeo Dunca, i-a dat dreptate lui Popovici și a menționat că, pe parcursul anului, se va încerca alocarea unor fonduri suplimentare pentru repararea drumurilor din județ.


Proiectul de hotărâre a trecut în cele din urmă prin acordul majorității, fiind bifate totuși 3 abțineri și 3 voturi împotrivă.

0 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page