top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Doi consilieri PNL au primit cartonaș roșu de la ANI

Actualizată în: 21 mai



Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 16 aleși locali, doi dintre aceștia fiind din județul Caraș-Severin.

DRAGOMIR CRISTIAN EUGEN Consilier local în cadrul C.L. al Mun. Caransebeș, Jud. Caraș-Severin


CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET


În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. din data de 29 aprilie 2021 privind darea în folosință gratuită a unui teren în suprafață de 13.522 mp, proprietatea Mun. Caransebeș, clubului sportiv în cadrul căruia persoana evaluată deține o funcție contractuală. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. e) din O.U.G. nr. 57/2019.


Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către DRAGOMIR CRISTIAN EUGEN a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de consilier local a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru clubul sportiv în cadrul căruia persoana evaluată deține o funcție contractuală, respectiv darea în folosință gratuită a unui teren în suprafață de 13.522 mp, proprietatea Mun. Caransebeș.

CÂRPIAN ION Șef ocol la Ocolul Silvic Moldova Nouă și fost Consilier local în cadrul C.L. al Orașului Moldova Nouă, Jud. Caraș–Severin


CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV


În perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea a două Hotărâri ale C.L. din data de 23 mai 2019 și respectiv din data de 18 mai 2020, ce priveau activitatea Ocolului Silvic Moldova Nouă, persoana evaluată deținând la momentul adoptării hotărârilor funcția de șef district, respectiv șef ocol în cadrul Ocolului Silvic Moldova Nouă. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, prevederile art. 75, alin. (1) și art. 77, alin. (1) și (2) din Legea nr. 393/2004 și prevederile art. 228, alin. (1) și (2) din O.U.G nr. 57/2019 (în vigoare de la data de 05.07.2019). De asemenea, în calitate de șef ocol, a semnat la data de 18 mai 2020 o serie de documente care au stat la baza adoptării Anexei nr. 1 la Hotărârea C.L. din aceeași dată, în condițiile în care deținea, în același timp, mandatul de consilier local în cadrul C.L. Moldova Nouă.


Persoana evaluată a încălcat astfel și prevederile art. 40, alin. (3), lit. a) din O.U.G. nr. 59/2000.

Sursa foto: George Călin (Inquam Photos)

0 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page