top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Decizie oficială: Audi și Porsche, desant în Formula 1

Audi și Porsche, mărcile premium ale Volkswagen, au decis să îşi facă intrarea în cursele de Formula 1, a declarat luni directorul general de la VW, Herbert Diess.

Negocierea de către cele două mărci a unor parteneriate în vederea participării la cel mai prestigios eveniment automobilistic făcea obiectul unor speculații de câteva luni.

În cazul Porsche, a precizat Diess, pregătirile pentru intrarea în Formula 1 “sunt puţin mai avansate”.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, nu a fost implicat până acum în Formula 1, dar a colaborat cu Red Bull, în special în campionatul de raliuri.

În luna martie, o sursă citată de Reuters a dezvăluit că Audi ar putea oferi aproximativ 500 de milioane de euro pentru echipa de Formula 1 McLaren în timp ce Porsche ar urma să înfiinţeze un parteneriat pe termen lung cu echipa F1 Red Bull.

Decizia de a se alătura Formula 1 vine într-un moment în care Volkswagen se pregăteşte pentru o posibilă listare a diviziei Porsche AG în ultimul trimestru al acestui an, însă sursele Reuters susţin că intrarea în cursele de Formula 1 ar urma să se întâmple abia peste câţiva ani.

La rândul său, Audi poartă de mult timp discuţii cu Formula 1. Directorul general Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. Duesmann a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW.

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page