top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Conference League, „căpușată“ de FCSB și CFR Cluj: Pro TV, decizie drastică după ultimele evenimente

România a ajuns în lumea a treia a fotbalului internațional și din cauza faptului că avem niște conducători de acest nivel, atât la federație, cât și la cluburi.

Becali, dezinteresat de Conference League, după ce a luat 3 milioane de euro pentru grupe.

La nivelul competiției interne, e elocvent cum se comportă CFR Cluj și FCSB, cele mai importante grupări din Superliga, în acest sezon de Conference League. Pe scurt, participarea lor în grupele acestei întreceri se poate rezuma la o singură frază: mult zgomot pentru nimic! Pentru că, după primele două etape, ambele sunt aproape ieșite din cărțile calificării. Mai mult, în cazul formației din Berceni, dezinteresul pentru cele patru meciuri rămase e manifestat chiar de oficialii clubului!

Șapte titulari au fost lăsați acasă!

La FCSB, tonul acestei abordări a fost dat de patronul Gigi Becali. Care a spus, răspicat, că echipa sa se va concentra pe partidele din campionat, într-o tentativă de a prinde play-off-ul. Managerul Mihai Stoica a confirmat și el această situație, la Orange Sport: „Mulţi jucători vor fi menajaţi în Europa, pentru a nu pierde pasul cu echipele din play-off. Dacă le băteam pe West Ham şi Anderlecht, era altceva“.

Antrenorul Nicolae Dică, executantul perfect, n-a ieșit nici de această dată din cuvântul șefilor săi și a lăsat acasă șapte titulari, înainte plecării spre Danemarca pentru partida de joi cu Silkeborg! Astfel, Compagno, Coman, Cordea, Tamm, Edjouma, Olaru și Radunovici vor privi meciul la televizor. La fel ca Omrani, care a venit prea târziu ca să fie trecut pe lista UEFA.

„JYSK Park“, arhiplin

Dacă FCSB va face doar act de prezență în meciurile rămase din Conference League, în schimb, colegele sale de grupă vor trata competiția la modul cel mai serios. Ceea ce se reflectă și în interesul fanilor. De pildă, partida Silkeborg – FCSB se va disputa în fața unor tribune arhipline, după ce gazdele au vândut toate cele 10.000 de bilete.

Pro TV a „retrogradat“ FCSB la Pro Arena

Decizia vicecampioanei României de a trimite rezervele pe teren, joi seară, plus ora de începere a meciului – 19.45, comparativ cu 22.00, în precedentele două jocuri – au influențat televizarea duelului din Danemarca. Meciul nu va mai fi pe Pro TV, ci pe canalul de sport al postului, Pro Arena. Care a transmis până acum doar meciurile CFR-ului în Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

Conference League, etapa a 3-a, joi

Grupa B

Anderlecht – West Ham 19.45

Silkeborg – FCSB 19.45, Pro Arena

Clasament: 1. West Ham 6p, 2. Anderlecht 4p, 3. FCSB 1p, 4. Silkeborg 0p

Grupa G

Sivasspor – Ballkani 19.45

Slavia Praga – CFR 22.00, Pro Arena

Clasament: 1. Slavia Praga 4p, 2. Sivasspor 4p, 3. Ballkani 1p, 4. CFR Cluj 1p

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sursa: adevarul.ro

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page