top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Comisiile parlamentare au început dezbaterile privind bugetul pentru 2023

Planul de buget pentru 2023 intră de luni, 12 decembrie, în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate. Primele discuții vor fi purtate în interioriul Comisiei de buget-finanțe.

Primele discuții au început în comisiile reunite de buget-finațe în jurul orei 11:00. Proiectul privind planul bugetului de stat pentru anul 2023 va intra în plenul Parlamentului, miercuri, 14 decembrie. Votul final este programat pentru ziua următoare. Bugetul pentru anul viitor a fost realizat oe o creștere economică de 2,8%. De asemenea, a fost precizat și un deficit de 4,4%, procent care a fost prezentat și în fața Comisiei Europene. Guvernul a estimat și un Produs Intern Brut (PIB) de peste 1.550 miliarde de lei.

De asemenea, Guvernul a preconizat și o inflație de 8% la finalul anului viitor, la jumătate față de cea din prezent. Ministerul Apărării se bucură de cele mai multe investeții. Acest lucru se întâmplă și din cauza conflictului armat dintre Rusia și Ucraina de la granițele României. Investițiile în domeniul apărării vor primi peste 112 miliarde de lei, adică 7,2% din PIB.

Marcel Ciolacu susține că nu vor fi introduse noi taxe

Marcel Ciolacu a declarat, săptămâna trecută, că bugetul pe 2023 este „ bun pentru condiţiile actuale”. Liderul social democraților a mai subliniat faptul că nu vor fi introduse taxe noi. „Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine! Și mi se pare corect și de bunsimț. Din ce am văzut bugetul aseară împreună cu prim-ministrul avem un buget bun pentru condițiile actuale și asumându-ne că nu va fi introdusă absolut nicio taxă. Ar fi o greșeală majoră către toți oamenii de afaceri și toate investițiile”.

Este important de precizat că aleșii au avut termen până duminică, 11 decembrie, să depună amendamente. Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului, a propus, printr-un amendament, majorarea alocării bugetare cu 15 milioane lei pentru achiziţia altor 1.000 de brăţări electronice pentru monitorizarea agresorilor. În același timp, parlamentarii din Forţa Dreptei cer corectarea bugetului de stat, despre care afirmă că este unul „împotriva dezvoltării”, bazat pe indicatori ai căror corectitudine „s-a dovedit a fi îndoielnică”, informează EuropaFM.

Sursa: evz.ro

Sursa foto: Facebook Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page