top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Civilizație în comuna Iablanița! Vin banii pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Actualizată în: 21 mai

Încă o reușită a unui primar social-democrat în Caraș-Severin! Victor Terteleacă a semnat un proiect prin care comuna pe care o reprezintă va beneficia de extinderea rețelelor de apă și canalizare. Urmează și asfaltarea drumurilor.


Vești foarte bune pentru locuitorii din comuna Iablanița! Primarul Victor Terteleacă a semnat miercuri, 30 august, contractul cu ministrul Adrian Veștea prin care 3.876.482 de lei din Programul „Anghel Saligny” vor fi investiți în extinderea rețelei de alimentare cu apă, a rețelei de canalizare și realizarea de branșamente în localitatea Iablanița.

„Este un proiect de importanță deosebită, având în vedere că investiția privind distribuția de apă și canalizare este aproape finalizată în proporție de 98% și era nevoie de această sumă ca să putem face atât branșamentele, cât și o extindere de aproximativ 800 de metri liniari, atât la apă, cât și la canalizare, pentru că era imposibilă branșarea mai ales la canalizare din cauza diferențelor de nivel a caselor și conducta de canalizare. Astfel vom putea da drumul la apa potabilă și la canalizare și în satul Iablanița, așa cum avem în Petnic și în Globu Craiovei încă din al doilea mandat al meu”, a dezvăluit primarul.


Lucrurile vor evolua rapid, spune Victor Terteleacă, având în vedere că s-a făcut deja o licitație pentru acest proiect și există o firmă câștigătoare. „Ca să vin în preîntâmpinarea proiectului, am dat drumul la licitație cu clauză suspensivă. Avem deja constructorul. Sper ca până în 10 septembrie să semnez contractul de execuție. Nu se pune problema de contestații pentru că a rămas singur. Au fost patru ofertanți, doi dintre ei nu au depus oferta tehnică și unul s-a retras. Așa că avem un singur constructor cu care nu mai avem de ce să amânăm contractul de execuție. Eu sper ca în vara anului viitor să și terminăm lucrarea”.

După ce lucrările de extindere a rețelelor vor fi încheiate, primarul le promite oamenilor că nu vor rămâne cu drumuri sparte, pentru că administrația locală are deja un alt proiect câștigat tot prin Anghel Saligny care presupune asfaltarea străzilor și amenajarea trotuarelor.



„Este vorba de asfaltări în Iablanița și Petnic. Contractul acela are o valoare de 8,6 milioane de lei. Este vorba de asfaltarea tuturor străzilor care au rămas neasfaltate în Iablanița și patru străzi în Petnic. Aici intră și trotuare, rigole, podețe. Este un proiect mai amplu care să poată rezolva toate deficiențele din localitate”, anunță primarul social-democrat din Iablanița.

Pe lângă cele două proiecte esențiale pentru comunitate, administrația locală din Iablanița va mai face un drum vicinal în Iablanița și Petnic pe o distanță de 4,9 kilometri. Valoarea acestei investiții este de 186 de milioane de lei, finanțat în proporție de 50%. „Sperăm ca la finalul lunii septembrie să avem și acolo constructor, iar în primăvara anului viitor să fie gata lucrarea. Au fost 7 ofertanți, doi nu au depus oferta și acum să vedem din cei cinci care va câștiga licitația”, mai spune Victor Terteleacă.

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page