top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Ciucă susține că avem „suficient grâu pentru consum”/Ce spune despre porumb și floarea soarelui

Chiar dacă agricultorii din mai multe zone ale țării sunt preocupați de efectele secetei și de cum arată culturile afectate de căldură, dar și lipsa ploilor, premierul a făcut o serie de declarații menite a-i liniști pe românii îngrijorați de ce va urma când vine vorba de hrană și mai ales de pâinea de zi cu zi.

Șeful Guvernului a dat asigurări că există suficient grâu și că nu sunt motive de îngrijorare nici când vine vorba de cultura de porumb și floarea soarelui.

Amintind că în prezent se recoltează culturile de toamnă, Nicolae Ciucă a dat de înțeles că, în ciuda secetei, cifrele indică faptul că avem destul grâu pentru consum, dar și pentru export.

Culturile de toamnă se recoltează acum şi analiza pe care o avem, din cifrele pe care le-am primit rezultă foarte clar că avem suficient grâu pentru consum propriu, avem suficient grâu pentru însămânţat, avem suficient grâu pentru celelalte nevoi şi activităţi şi unde se foloseşte și avem grâu şi pentru a exporta”, a afirmat Ciucă, joi, în fața presei, după vizita la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, din Râmnicu Vâlcea.

Ciucă: Nu există motive de îngrijorare

Nicolae Ciucă a vorbit și despre situația la capitolul porumb și floarea soarelui. „În ceea ce priveşte cultura porumbului şi cultura de floarea soarelui, nu există motive de îngrijorare pentru că există, în baza datelor statistice, cantităţi suficiente astfel încât să putem să avem asigurată hrana”, a susținut premierul.

Totodată, șeful Executivului și, totodată lider al PNL-ului, a ținut să puncteze că „este în sarcina fiecărui guvern să se preocupe de asigurarea hranei, căldurii şi energiei pe timp de iarnă pentru cetăţenii ţării şi asta facem în momentul de faţă”.

Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page