top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă: „Nu există alt viitor decât…” 

Liderul formațiunii social-democrate consideră că „nu există alt viitor decât impozitarea progresivă”, dar spune că acest lucru se va întâmpla numai după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și alte instituții-cheie vor fi digitalizate.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seară, de când ar trebui să intre în vigoare impozitarea progresivă.

„După ce statul român, prin ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vamă, va face digitalizarea în România. Nu există alt viitor decât impozitarea progresivă, doar dacă rămânem în logica Rusiei”, a declarat Ciolacu, la Digi24.

Ciolacu: Este un lucru normal, este şi în SUA

Președintele PSD-ului a susținut că impozitarea progresivă nu va aduce mai multe impozite și că e nevoie să se iasă din retorica cotei unice. „Asta nu înseamnă că va aduce mai multe impozite. Va fi impozitat capitalul, diferenţiat. Este un lucru normal, este şi în Statele Unite, e peste tot în lume.

Trebuie să ieşim din această retorică cu cota unică. Nu mai există în România cota unică. Sunt foarte multe excepţii în Codul Fiscal. (…) Trebuie să existe un climat concurenţial, la fel, trebuie scoase din acele excepţii din Codul Fiscal şi trebuie făcută digitalizarea ANAF”, a afirmat Ciolacu.

Sursa: national.ro

Sursa foto: Facebook Partidul Social Democrat 

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page