top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Ciolacu, declarații de ultim moment pe tema candidatului PSD la PREZIDENȚIALE: „Schimbăm cu totul…” 

Deși până la viitoarele alegeri prezidențiale mai e ceva timp, știut fiind faptul că scrutinul pentru Cotroceni urmează să aibă loc în 2024, subiectul prezidențiabililor partidelor revine, din când în când, în atenția opiniei publice.

De această dată, de la liderul PSD s-a aflat – în prima zi a acestei săptămâni – că viitorul candidat la prezidențiale va fi ales de fiecare organizație a social-democraților, în conferinţe de alegeri.

Se anunță o schimbare totală

Dar, susține Ciolacu, aceste discuții nu au început deocamdată. „La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu au început aceste discuţii.

Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar – viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a declarat, luni, Ciolacu, în fața presei, de la sediul formațiunii politice.

Ciolacu: „Aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă”

Totodată, președintele PSD a anunțat că există deja un „colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens”.

Mai mult, Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că ar fi de acord să fie desemnată chiar și o persoană din afara PSD-ului, pentru această cursă pentru fotoliul prezidențial – pe ideea unei competiții cât mai deschise.

Părerea mea că s-a rupt acea cutumă, definitiv, prin care președintele partidului era automat și candidat. (…) Din punctul meu de vedere aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă” – a punctat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page