top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Au sute de kilometri de pârtii

Actualizată în: 21 mai



Europa este cu siguranță capitala schiul mondial și are stațiuni de o frumusețe extraordinară. Acestea dispun de sute de kilometri de părtii, instalații moderne de transport pe cablu, restaurante cochete și școli de schi renumite.


Portalul European Best Destinations (Cele mai bune destinații europene) a făcut un top al celor mai bune stațiuni de schi din Europa. Top zece a fost întocmit pe baza voturilor a 1,2 milioane de turiști, din întreaga lume.


Pentru a șasea oară consecutiv, stațiunea franceză Val Thorens a fost desemnată drept „Cea mai bună stațiune de schi europeană” pentru sezonul 2022-2023. Acesta este cea mai nouă destinație de schi din Europa, dar a reușit să devanseze deja localitățile considerate adevărate capitale ale schiului.


Este situată la 2.300 de metri altitudine, fiind cea mai înaltă stațiune de schi din Europa. În plus, are peste 600 de kilometri de pârtii. Un alt avataj, al acestei stațiuni este că sezonul de schi durează până în luna mai. În majoritatea destinațiilor de iarnă, acesta se încheie în aprilie.


Preferate de turiști


Val Gardena este un nume binecunoscut în circuitul internațional de schi, dar este și destinația perfectă pentru aceia care doresc să petreacă o vacanță de iarnă cu o mulțime de activități de agrement în aer liber. Stațiunea se mândrește cu cinci școli de schi alpin și două școli de alpinism, care primesc în fiecare an pasionații de toate vârstele. Are zeci de kilometri de pârtii, atât pentru schiorii avansați, cât și pentru începători.


Elveția este bine cunoscută ca fiind o destinație preferată pentru vacanțele de iarbă. Stațiunea Zermatt este una dintre cele mai frumoase din Europa, dar și una dintre cele mai scumpe. Oferă o panoramă alpină uluitoare și are 360 de kilometri de pârtii.


Stațiunea Kitzbuhel este cea mai bună stațiune de schi din Austria, țară în care acest sport este inclus în programa școlară. Este o destinație preferată de schiori pentru vacanța de Anul Nou, deoarece oferă un spectacol impresionant de artificii.


Stațiunea Cortina d’Ampezzo care se află la 40 de kilometri de granița cu Austria este renumită pentru calitatea pârtiilor sale.


De asemenea, o altă destinație din Elveția atrage mulți turiști. Stațiunea Verbier are aproximativ 100 de teleschiuri și peste 400 de kilometri de pârtii de schi. Este renumită și pentru concertele sale din perioada de iarnă.


Preferate de familii


Chiar dacă Spania este mai mult o destinație estivală, are o stațiune de renume. Baqueira Beret are kilometri întregi de părții, ideale pentru începători și familiile cu copii.


O altă stațiune din Elveția, Gstaad dispune de sute de kilometri de pârtii de toate nivelurile și trasee de schi fond.


Stațiunea Solden din Austria are 148 de kilometri de pârtii perfect îngrijite pentru toate nivelurile și abilitățile și dispune de 35 de teleschiuri. Face legătura cu ghețarii Rettenbach și Tiefenbach, iar aici se poate schia din septembrie și până în mai.


Pe lângă faptul că este un sat de o frumusețe excepțională, Garmisch Partenkirchen este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Germania. Leagă trei munți (Hausberg, Kreuzeck și Alpspitze) și oferă peste 40 de kilometri de pârtii. Este o destinație potrivită pentru familii, potrivit forbes.com.

Sursa: evz.ro

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page