top of page

Ce șanse au românii să scape de vizele pentru America. Prea multe solicitări sunt respinse

Actualizată în: 21 mai



Ambasadorul României în SUA spune că autoritățile trebuie să facă o campanie de informare pentru ca românii să știe exact cum să completeze formularele. Foarte multe solicitări sunt respinse din cauza unor greșeli ce pot fi evitate.


Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a explicat luni de ce românii se lovesc de un refuz atunci când solicită viză pentru a călători în Statele Unite. Anul trecut 17% dintre cereri au fost respinse, fapt care îndepărtează țara noastră de obiectivul de a intra în programul Visa Waiver.


Multe probleme


Unii oameni completează neglijent formularele, iar alții insistă să solicite viză în mod repetat, deși știu că nu au nicio șansă să o obțină. „Există foarte mulţi oameni care aplică pentru aceste vize fără să aibă cunoştinţă despre riscurile la care se expus completând neglijent aceste formulare. O campanie de informare publică pe acest subiect ar putea să ofere oamenilor informaţii cu privire la această aplicaţie.


S-a păstrat în continuare a rată mare de respingere pentru că există un segment constant de populaţie care se încăpăţânează să aplice. deşi acești oameni știu că nu sunt eligibili. Noi am dori pe de o parte să îi descurajăm pe aceştia şi să îi încurajăm pe cei care au cu adevărat nevoie să vină în America, să investească, să călătorească“, a spus Andrei Muraru.


Eforturi ale autorităților


Una dintre condițiile pentru eliminarea vizelor și acceptarea țării noastre în program Visa Waiver este reducerea ratei de respingere la sub 3%. România este departe de acest obiectiv, iar autoritățile românie ar trebui să ia măsuri.


„Săptămâna trecută am avut o discuţie la Washington cu reprezentanţi de nivel foarte înalt din agenţiile americane şi de la Departamentul de Stat în care am enumerat paşii care urmează să fie făcuţi. Este foarte important angajamentul pe care Guvernul României ar trebui să îl ia în privinţa în primul rând a mobilizării unui efort pentru o campanie de conştientizare a acestor aplicaţii”, a mai spus Andrei Muraru.


Condiții clare


Programul Visa Waiver, administrat de Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism, pentru șederi de până la 90 de zile, fără viză. Trebuie însă îndeplinite anumite condiții.


„Există două componente. Pe de o parte aceste condiţii care acoperă o gamă largă de domenii din sfera securităţii, intergritatea frontierelor, sistemul de emitere a paşapoartelor, regimul cetăţeniei, schimbul de informaţii privind terorismul şi crima organizată şi pe de altă parte, rata de refuz privind vizele care trebuie să fie mai mic de 3% într-un an fiscal. Există o foaie de parcurs în prima categorie de obiective pe care sperăm să o îndeplinim până la sfârşitul acestui an fiscal, până la sfârşitul lunii septembrie, astfel încât să ne rămână doar acest criteriu de îndeplinit, al ratei de refuz”, a mai spus Andrei Muraru, în emisiunea Talk News de la Prima TV.

Sursa: evz.ro

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page