top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Capital de risc. Cine pompează 500 de milioane de dolari în viitorul Internetului?

Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, își lansează propriul fond de capital de risc.

Divizia Binance Labs a strâns 500 de milioane de dolari pentru primul său fond de start-up, asigurându-și sprijinul din partea firmelor de capital de risc DST Global și Breyer Capital, precum și din partea unor birouri familiale și corporații.

Intenționează să folosească capitalul pentru a investi în companii care construiesc Web3. Deși este încă un termen nedefinit, Web3 se referă, în linii mari, la o viitoare iterație a internetului, care este mai descentralizată decât platformele online din prezent și care încorporează blockchain, registrele digitale partajate care stau la baza celor mai importante criptomonede.

Lansarea noului fond al Binance are loc într-un moment în care bitcoin și alte monede digitale sunt în scădere puternică.

Bitcoin s-a prăbușit cu peste 50% de la atingerea unui maxim istoric de aproape 69.000 de dolari în noiembrie. Acest lucru a afectat companiile de criptomonede listate la bursă, cum ar fi Coinbase, ale cărei acțiuni s-au prăbușit cu 69% de la începutul anului.

În timp ce evaluările start-up-urilor de un miliard de dolari sau mai mult „încetinesc puțin”, nu există „niciun impact actual pe piețele private în faza inițială”, a declarat Ken Li, directorul executiv de investiții, fuziuni și achiziții al Binance Labs, pentru CNBC.

Binance Labs speră să profite de recenta cădere în gol a activelor digitale pentru a găsi fondatori care să construiască ceea ce consideră a fi următorul mare lucru în tehnologie.

Pariurile sale vor fi împărțite în capitaluri proprii de tip pre-seed, early-stage și de creștere, iar fondul va investi atât în monede digitale, cât și în acțiuni.

Binance estimează că există în prezent aproximativ 300.000 până la 500.000 de dezvoltatori Web3 activi, un număr pe care speră să crească „substanțial”.

Binance intenționează, de asemenea, să preia o participație de 500 de milioane de dolari în Twitter pentru a susține oferta lui Elon Musk de a achiziționa serviciul de socializare, o mișcare prin care firma speră să își stimuleze obiectivul de a „aduce împreună social media și Web3”.

Fondată în 2017 de antreprenorul chinez Changpeng Zhao, Binance este cea mai mare schimb de valute digitale din lume. Firma a gestionat volume de tranzacționare la vedere în valoare de 490 de miliarde de dolari în luna martie, potrivit datelor CryptoCompare.

Sursa foto: Facebook Binance

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page