top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Ca-n „Tânăr și neliniștit”. Popovici vs. Dunca, episodul 2000

Actualizată în: 21 mai



Tânărul Popovici a devenit iar ținta neliniștitului Dunca într-o postare care te face să te întrebi care-i genul programului și cine-i regizorul.


Romeo Dunca este ca un copil mic căruia, dacă i-ai aruncat un ambalaj de acadea, sare deja imediat pe el și începe să se laude că are o bomboană. Președintele celei mai mari instituții publice din Caraș-Severin (deci un om de la care ai pretenții, deși nu e cazul) a dat-o iar cu bățul în baltă și s-a bucurat a proasta.


Un afacerist cu care Ionuț Popovici are conflicte judiciare (a se înțelege că este vorba despre un litigiu în instanță) i-a aruncat lui Dunca o pastilă: vicele de la PSD trebuie să plătească aproape un milion de euro pentru că ar fi tras în piept o firmă de construcții din Mureș. Adică Popovici are o societate care face diverse lucrări, dar îi mai trebuiau niște utilaje, așa că a apelat la o firmă care are așa ceva. Și cică nu le-a mai dat oamenilor banii. Bingo! Ochii lui Romeo au sclipit ca diamantele la auzul veștii.


Gurile rele spun că nici nu l-a mai interesat exact despre ce e vorba. Dacă cineva l-a numit „hoț” pe Popovici, atunci deja e „fratele meleu” (s-a gândit șeful de județ). S-au pus oamenii la masă, au dres-o ca să le stea bine și au aruncat-o pe piață, fix în gura lupilor înfometați de orice curge dinspre Romeo Dunca&Co. Au înghițit-o și pe asta fără să crâcnească. Ionuț Popovici, un escroc notoriu, a furat, a țepuit, a jefuit, a tras în piept. Și acum hoțul trebuie să plătească de să-l usture și când o ieși la pensie.


Ciudat este că niciun deontolog n-a stat să se gândească „băi, stai un pic, că Romeo al nostru vorbește despre anii 2019, 2020, despre o ședință de acum 3 ani a unui tribunal specializat în litigii cu profesioniștii din Mureș. Ce s-o fi întâmplat de atunci? A stat Popovici ca fraieru’ și a așteptat să fie executat cum vor mușchii ălora?”. Nu! Cine să-și pună astfel de întrebări? Presele prietene? Aș! Dacă Dunca a zis, noi executăm!


Numai că Popovici s-a săturat să stea cu mâinile în buzunare și să urmărească jocul penibil din ultimele zile, așa că s-a pus pe scris (dacă tot n-a avut ocazia să-și prezinte punctul de vedere prin articolele „obiective”). Pe scurt, le-a explicat credulilor că lucrurile nu s-au terminat. Din contră, sunt departe de o finalitate, mai ales că un judecător al Tribunalului Specializat Mureș a făcut, în aprilie 2023, o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș în care atrage atenția că trebuie să se verifice niște falsuri care s-ar cam fi făcut prin ograda ălora care strigă „hoții”. S-ar cam fi semnat niște documente de către oameni care n-aveau dreptul. Ba s-ar mai fi strecurat și niște utilaje pe care cică le-ar fi trimis la lucru prin Caraș-Severin, la firma lui Popovici, doar că alea n-au mai prea ajuns la muncă.


Și nu se opresc lucrurile aici: Lascu Radu Lucian, unul dintre „păgubiți”, a recunoscut în fața instanței și s-a și dovedit deja că „are inserate utilaje care nu au fost în teren, respectiv încărcător frontal Case, respectiv nu s-au executat lucrări cu lucrători necalificați, și de asemenea este falsificat atât numărul de zile pentru care au fost închiriate şi preţul acestora, astfel încât să cadă exact pe suma solicitată, deși în devizele care stau la baza emiterii acestor facturi sunt cuprinse și multe alte utilaje şi lucrări neexecutate de Sindrax Transis SRL, dar și materiale pe care nu le-au .” Adică oamenii ar fi băgat pe factură la greu, poate, poate fraierii nu se prind și plătesc.


Un om cu pretenții ar fi căutat speța pe care o găsești după două, trei tastări, numai că, deh, nu ăsta-i interesul. Același om cu aceleași pretenții ar fi așteptat un pic să vadă ce-i cu falsurile alea, ce o să zică Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. Dacă-i chiar așa și noi ținem cu ursu’?


Ca să se mai condimenteze un pic povestea, că era cam nesărată, firma din Târgul Mureș nu-i chiar străină de meleagurile cărășene. Ba chiar e apropiată rău de reședința de județ. Oamenii care acum s-au trezit să-l arate pe Popovici cu degetul pentru o treabă din 2019 sunt prieteni cu primarul Reșiței, cel care a jucat rolul agresorului într-un film difuzat recent, tot cu Popovici în rolul principal, că unii doar așa știu să-și arate puterea.


Vicele PSD prezintă o afacere maxim de profitabilă parafată pe malul Bârzavei. „24.568 mp de teren în Țerova, concesionat pe 25 de ani, pentru „fabulosul” preț de 0,2 euro/mp/an! Dacă vă întrebați ce investiție colosală a făcut firma respectivă acolo, ei bine, este vorba despre o platformă de depozitare a deșeurilor.


Și bucuriile oferite de Primăria Reșița prietenilor din Mureș nu se opresc aici. Tot ei au lucrat și la demolarea construcțiilor unde teoretic se va ridica noul mall din municipiu. Contează că numele unuia dintre cei implicați apare și în dosare instrumentate de DNA sau DIICOT?”, spune Ionuț Popovici.


Măi, să fie! Așa de tare să se clatine tronul de la Primăria Reșița încât să arunci fitile din astea pe piață cu care îți dai singur foc? Să ți se întunece vederea la auzul veștii că unii știu mai multe decât sperai și s-ar putea chiar să-ți fie contracandidați anul viitor? Să i le pui în brațe nepriceputului Romeo, bazându-te că așa nu atragi atenția asupra ta? Sau care-i legătura?


Nu știm ce mai pregătește acest duo de poveste (Nelu&Romeo), dar până acum au cântat cam fals. Ori n-au ureche muzicală, ori versurile nu sunt scrise de cine trebuie.

3 afișări0 comentarii

Kommentarer


bottom of page