top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Bogdan Licu, propus judecător la CCR: „Nu am plagiat la doctorat!”

Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general și fost mason, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a afirmat miercuri că a renunţat la titlul ştiinţific de doctor pentru că a considerat că lucrarea sa de doctorat „nu a întrunit cele mai înalte exigenţe ştiinţifice”, reiterând că acuzaţiile potrivit cărora ar fi plagiat nu sunt adevărate, relatează Agerpres.

El a susţinut la audierile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor că este pregătit pentru postul de judecător la CCR, menţionând că a evoluat în 15 ani.

Prim-adjunctul procurorului general a spus că a fost surprins, iniţial, de nominalizarea de către PSD pentru această funcţie. „Sincer, şi pentru mine a fost o surpriză, dar, având în vedere precedentul, că şi data trecută PSD a nominalizat magistraţi, am acceptat acest lucru”, a afirmat Bogdan Licu, adăugând că a fost contactat de preşedintele PSD pentru a-i propune să candideze.

Licu a susţinut că nu este normal ca în funcţia de preşedinte al CCR să fie numit un judecător care este în primii trei ani de mandat.

Miercuri, Comisia juridică i-a audiat pe cei trei candidaţi la CCR pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul: prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, propus de PSD, judecătorul Cristi Danileţ – susţinut de USR, şi prof. univ. Ioan Sabău-Pop – din partea AUR. Toţi trei au primit avize favorabile din partea Comisiei juridice, informează Ştiri pe Surse.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea votul în privinţa celor trei candidaturi în şedinţa din 3 mai.

Sursa foto: Romania TV

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page