top of page

Apartament cu două camere în Reșița – 10.000 de euro! Primarul Ioan Popa, „cadouri” pentru apropiați




Afacerea halucinantă a fost dezvăluită de Ionuț Popovici, candidatul PSD la Primăria Reșița. Deși unii cititori ar putea crede că este pură campanie electorală, Popovici a prezentat acte în fața cărora orice îndoială dispare.



De această dată, „mizeria” de sub preșul Primăriei Reșița se referă la un apropiat al primarului, care a cumpărat din patrimoniul Reșiței un apartament cu două camere, aproape de zona centrală, la un preț derizoriu: 10.873 de euro pentru 52,67 mp. Contractul a fost semnat în martie 2022, iar după două luni, prin dispoziția primarului, același norocos a primit și un teren de 18,81 mp, cel mai probabil grădina din fața apartamentului aflat la parter.


Ciudat este că evaluatorul care a stabilit un preț de nimic pentru o astfel de locuință este același care și-a pus parafa pe un alt apartament din patrimoniul Reșiței, vândut unui alt apropiat al primarului: un apartament cu 3 camere aflat în centrul Reșiței la prețul de 46.000 de euro, în rate pe 5 ani.


Revenind la norocosul cu apartament de 10.000 de euro, beneficiile sale nu se opresc aici. Ionuț Popovici spune că omul a fost angajat al Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local. A ieșit la pensie pentru limită de vârstă, a mai lucrat o vreme ca zilier, iar mai apoi a participat la concursul pentru același post vacantat și, ați ghicit, l-a și câștigat. Așa că acum tânărul pensionar este din nou angajat al Primăriei Reșița și se bucură și de o proprietate primită aproape cadou.


În realitatea, vorbim despre o întreagă familie norocoasă, prezentată fără nume și prenume de candidatul PSD. Fratele norocosului de mai sus, un cunoscut lider de sindicat, este angajat la Agenția de Dezvoltare Locală, companie unde acționar majoritar este Primăria Reșița.


Nepotul său, angajat în prezent la Primăria Reșița, se află pe lista de candidați a PNL pentru poziția de consilier județean. Se ocupă mai mult sau mai puțin din umbră de un ziar online, vizibil orientat spre dreapta, și încheie contracte cu mai multe primării de aceeași culoare politică.


Nepoata sa lucrează și ea la Primăria Reșița, fiind chiar mâna dreaptă a primarului Ioan Popa.

În finalul postării sale, Ionuț Popovici îi lansează primarului în funcție provocarea de a spune public numele apropiaților a căror simpatie a răsplătit-o din bugetul Reșiței. (PE)




2 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page