top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Anunţ periculos despre fermierii români: „Mulţi sunt în faliment fără să ştie. Tot rostogolim pierde

Criza pe care o traversează fermierii români s-a întâmplat şi din cauza lor, nu doar a contextului economic pe care îl traversează ţara noastră, conform estimărilor unor specialişti.

Mulţi fermieri români ajung în faliment fără să-şi dea seama, pentru că nu au educaţie financiară şi mindset de antreprenor. mai cred aceiaşi experţi în domeniul agricol.

De la secetă a plecat totul

Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că un faliment devine vizibil abia după 3 ani, căci tot rostogolim pierderile.

Am avut 2020, un an cu pandemie şi secetă, care a dus la producţii mai mici, iar anul acesta avem din nou secetă. Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că un faliment devine vizibil abia după 3 ani, căci tot rostogolim pierderile.

Este foarte trist ca după 20-30 de ani de agricultură să ajungi în momentul în care să vinzi tot şi să nu-ţi ajungă banii să-ţi plăteşti datoriile“, a spus Dan Hurduc, proprietarul Evel H Company, care lucrează 2.200 de hectare în judeţul Vaslui.

Recolta de cereale, în scădere cu 40%

În 2020, România a avut o recoltă totală de cereale de 19 milioane de tone, în scădere cu 40% faţă de anul anterior, arată datele de la INS.

Anul acesta, estimările sunt pentru o producţie de 22-25 de milioane de tone, din cauza secetei care a afectat un sfert din suprafața totală cultivată cu cereale.

Sursa: national.ro

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page