top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Alin Burcea, despre trecerea de la impozitul forfetar sau specific, la impozitul pe profit normal: C

Acesta a menţionat că ar vrea ca impozitul în turism să rămână la fel, pentru că această modalitate de calcul este din Grecia şi este foarte simplă, cu impozit de 5%, în funcţie de numărul de paturi şi locuri în restaurant.

„Am înţeles că astăzi se discută trecerea de la impozitul forfetar sau specific, la impozitul pe profit normal. Sper totuşi că de la 1 ianuarie, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a spus Burcea. potrivit News.ro.

El a precizat că astăzi, hotelurile şi restaurantele plătesc un impozit în funcţie de numărul de paturi şi locurile din restaurant, o sumă fixă şi deocamdată e în discuţii.

„Eu cred că e mai bine să rămână aşa cum e, pentru că această modalitate de calcul este din Grecia. (..) Ideea nu e să îl transformăm pe patronul de local într-un specialist fiscal, din punctul de vedere al uşurinţei calculului. Este foarte simplu, altfel, trebuie să depui bilanţ”, a mai spus Alin Burcea, arătând că există un risc mai mare de evaziune, în cazul noului tip de impozitare.

„Restaurantele şi hotelurile au impozit de 5%, dacă plăteşti forfetar. Nu mai există evaziune fiscală, la 5% TVA, cunosc atâţia proprietari, nu cunosc unul care să nu plătească corect”, a spus el.

Despre sprijinul promis de Guvern prin programul HORECA 2, Alin Burcea a arătat că a doua tranşă, cel mai probabil va fi mai puţin, pentru că şi pierderile sunt mai mici.

„Premierul ne-a promis că va analiza dacă au resurse, probabil e în jur de 200 de milioane de euro, pentru toţi, zeci de mii de firme, a mai afirmat Burcea, precizând că sprijinul trebuie să vină anul acesta, la rectficarea bugetară de la 1 august.

Sursa: adevarul.ro

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page