top of page
Poza scriitoruluiVocea Banatului

Administrație exemplară! Oțelu Roșu – orașul cu toate străzile puse la punct

Actualizată în: 21 mai

Primarul Luca Mălăiescu a semnat astăzi contractul de finanțare prin care va pune la punct alte 9 străzi din oraș. Odată cu încheierea acestor lucrări, Oțelu Roșu va deveni singura localitate din Caraș-Severin cu toate arterele asfaltate și trotuarele pavate.


Luca Mălăiescu arată tuturor că atunci când îți dorești cu adevărat binele comunității pe care o reprezinți depui toate eforturile în acest sens. Primarul social-democrat din Oțelu Roșu s-a întâlnit astăzi la București cu Adrian Veștea, ministrul liberal al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru a semna un contract de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare de 3,5 milioane de euro.


Banii vor fi folosiți pentru modernizarea mai multor străzi din oraș:

– str. Viitorului: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– str. Crișan: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– str. Scărișoara: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– str. Cireșelului: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– str. 1 Mai: asfaltare, pavarea rigolelor, modernizarea rigolelor;

– str. Câmpului: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– str. Aurel Vlaicu: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– str. Gh. Doja: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor;

– DC 3 Mal: asfaltare, pavarea trotuarelor, modernizarea rigolelor.


„Procedura până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor eu spun că durează între două și trei luni. Trebuie să finalizăm PT acum, după care să începem licitația. Cred că până anul viitor în toamnă va fi finalizat tot”, spune încrezător primarul din Oțelu Roșu.

Nu este singurul proiect depus și câștigat de administrația PSD în Oțelu Roșu prin Programul „Anghel Saligny”. Luca Mălăiescu mai are în așteptare alte lucrări în valoare de 1,5 milioane de euro în cartierul Baia și străzile Oțelarilor și Mihai Eminescu.


Deocamdată contractul este ținut în stand-by și nu poate fi semnat până când Aquacaraș termină lucrările în zonă. Dar se avansează cu repeziciune și primarul spune că în cel mult o lună va mai face un drum de București pentru a semna și acest contract de finanțare cu ministrul Adrian Veștea.


Odată cu finalizarea celor două proiecte, orașul Oțelu Roșu va bifa o performanță remarcabilă chiar la nivel național. „Când se vor finaliza cele două proiecte pe care le avem depuse pe Anghel Saligny, coroborate cu ce mai avem noi proiecte finanțate de la bugetul local, vom finaliza de asfaltat și de pavat toate trotuarele din Oțelu Roșu. Asta vă pot spune cu certitudine. Anul viitor în toamnă tot orașul va fi asfaltat și toate trotuarele pavate, din tot orașul. Cred că voi fi singurul din județul Caraș-Severin și probabil și din zona de vest a României”.



Luca Mălăiescu ne-a dezvăluit de ce a pus atât de mult accent în mandatele sale pe asfaltarea străzilor și pavarea trotuarelor: „Am început cu asfaltările pentru că eu consider că infrastructura unei localități, cea pietonală și cea rutieră, și chiar a unei țări face parte din civilizație. Oțelarii chiar merită să aibă parte de acest lucru”.

Singurul aspect la care administrația social-democrată de pe Valea Bistrei mai are de lucru sunt rigolele, însă acestea nu vor mai reprezenta o problemă, întrucât, după asfaltare și pavarea trotuarelor, toate fondurile vor fi direcționate spre punerea la punct a rigolelor din oraș.

0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page